Este o situatie mai complicata,tatal recunoaste copilul,insa tinand cont de faptul ca ptr moment este imposibila oficializarea relatiei mele cu acesta,certificatul de nastere va recunoaste ca parinti legali,mama purtatoare si tatal biologic. De aceea caut o cale prin care sa pot deveni oficial mama acestui copil. Exista un proiect de lege privind mama purtatoare,,m-am interesat...o astfel de lege e putin probabil sa fie aprobata candva la noi.
Doresc sa va expun o situatie mai speciala si sa aflu de la dvs daca exista solutie ptr rezolvarea acesteia. In urma cu ceva vreme am pierdut o sarcina,singura mea sarcina dealtfel,iar in urma acestei nasteri am ramas in imposibilitatea de a mai avea copii pe cale naturala. Exista varianta de a apela la o mama purtatoare insa nefiind casatorita,si neputandu-mi oficializa relatia inca,adoptia propriului copil de la mama purtatoare imi esteimposibila,neexistand la noi o lege in acest sens. Am insa un frate casatorit si ma gandeam daca este posibil ca fratele meu sa recunosca acel copil ca fiind al lui, si al mamei purtatoare. Este posibil ca dupa aceasta recunoastere legala a copilului ,ambii parinti (fratele meu si mama purt)sa renunte la acesta iar eu sa incep procedurile de adoptie,ca fiind ruda apropiata a tatalui?