avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate costi755

Activitate costi755

Va salut ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie de fapt : Am incheiat un contract de leasing cu o firma de leasing in 2008 pentru un autovehicul , acestia mi-au emis o factura pentru taxa de poluare pe care am achitat-o in decembrie 2008 , apoi ,se pare ca pe la inceputul anului 2009 (dupa spusele unui lucrator local al ministerului de finante )au facut demersuri pentru recuperarea taxei , fara cunostiinta mea . Anul acesta am terminat contractul de leasing si , in momentul cand am vrut sa inmatriculez masina , am cerut o adeverinta de la Finante(necesara in dosarul de inmatriculare) , stiind ca platisem taxa auto , am avut surpriza sa aflu ca taxa trebuie achitata din nou ,intrucat in adeverinta respectiva se specifica ca s-a restituit taxa... Platisem in dec. 2008 aprox. 2600 lei,acum am vazut ca ar fi de platit aprox. 15000 lei (Atat de mult sa fi crescut taxa de atunci ?!).I-am sunat pe cei de la societatea de leasing , dar acestia ezita sa-mi dea un raspuns concret de mai bine de o saptamana ,spunandu-mi ca problema mea a fost trimisa catre solutionare.... Nu stiu ce sa mai fac...! A trecut si perioada de 30 de zile cat puteam sa mai circul cu numerele de leasing...Ce pot sa fac? Nu am bani sa platesc noua taxa , nici n-ar fi drept ,doar am achitat-o o data !Cei de la firma de leasing au luat banii de la Finante si nu mi i-au rambursat printr-o factura de stornare si nici nu mi-au adus la cunostiinta demersurile lor privind restituirea taxei de poluare ! Am dreptul sa le cer sa-mi acopere cheltuielile aferente taxei de timbru in forma actuala ? Sau nu le pot cere decat ceea ce au recuperat ei ? Iata un exemplu care ne arata cum se poate folosi cineva ,in mod necuvenit, de banii altcuiva ,fara stirea acestuia din urma ! Iata un furt calificat efectuat de catre una din cele mai mari societati de leasing din tara ! Pot sa-i chem in instanta daca nu repara neajunsul creat pe cale amiabila ? Ce sanse am sa reglez conturile in virtutea dreptatii si a bunei-credinte ?! Va multumesc anticipat ! O zi minunata !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook