avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_RADEANU

Activitate Adrian_RADEANU

Răspuns la discuția Utilitati pentru o locuinta
Detin in proprietate un imobil pe extravilanul unei localitati avand PV de receptie si fiind inscris pe rol la primarie ca anexa agricola. Sunt intr-o polemica cu colegii de la munca deoarece ei sustin ca daca imobilul "are acces la energie electrica, apa si canalizare", cerinta minimala din legea locuintei, acest imobil este locuinta. Mentionez ca in zona municipalitatea nu a dezvoltat nicio retea de utilitati.
Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre cerințele minimale pentru o locuință, conform Anexei nr. 1 la Legea locuinței nr. 114/1996.
Una dintre obligațiile Consiliilor locale care răspund de pregătirea si de asigurarea terenurilor, conform documentației urbanistice, cu utilități si dotări edilitare necesare pentru dezvoltarea construcțiilor de locuințe în corelare cu programul aprobat, conform art. 4 (1) din HG 1275/2000, sau obligația propietarului de ași asigura singur accesul la utilități.
Răspuns la discuția Clarificare definitie locuinta
Am vrut sa stiu daca exista si o alta baza legala in afara de art. 2, lit. a) din Legea nr. 114/1996.
In prezent detin un imobil P+1, in constructie, faza ,,la rosu", cu destinatie ,,microferma plante medicinale", situat in extravilanul unui municipiu, avand autorizatie de constructie valabila pana in 2014. Va rog sa-mi spuneti daca legal poate fi asimilat cu o locuinta. Imobilul are incaperi cu urmatoaele destinatii: garaj, camere de depozitare, camera de odihna, magazie unelte. Va multumesc!