avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate AlexDinu

Activitate AlexDinu

Simplu: ma aflam (deja) patruns pe trotuar in stationare atat cand am fost depistat de echipajul pietonal (care patrula pe trotuar), cu atat (mai ales) cand a ajuns echipajul cu masina, caci m-au mai tinut si la gargara pana sa cheme acel echipaj. Lipsa martorilor e mentionata chiar de el (individul din echipajul cu masina). Iar cei doi politisti pietoni, chit ca si-ar aduce aminte de ei, sa-i cheme in instanta, nu se considera martori din cate stiu.

Cum adevarul il stim doar noi (cei 2+1 politisti + eu), iar martori nu sunt... cine a zis ca am condus? N-am condus, dom'le, eram in masina, imi uitasem portofelul si m-am intors sa-l iau (domiciliul meu fiind la cativa metri distanta - plauzibil).

Am facut un "U" din strada si pana pe trotuar, ca sa pot intra pe la capatul lui. Daca erau inspirati si m-au vazut din timp si aveau vreo suspiciune, aveau doi pasi de facut pana pe carosabil ca sa ma fi oprit "in actiune", intr-o pozitie de mers plauzibila in favoarea lor.

Apropos, in PV nici nu mentioneaza ca as fi fost depistat "de alti colegi care m-au chemat prin statie". Asadar, daca mentionez ce s-a intamplat incepand din momentul in care ar fi aparut cel care l-a intocmit, nici macar nu mint.
Buna ziua,

In data de 4 aprilie am fost oprit pe trotuarul din fata blocului in care domiciliez de un echipaj de politisti in patrula pietonala in timp ce parcam masina, in jurul orei 2 AM. Cum acestia erau pusi pe fapte mari si au simtit ca miroseam a alcool, s-au gandit sa-mi faca o bucurie si sa cheme un echipaj de rutiera. Zis si facut, a venit echipajul, m-a luat pe sus sa ma duca la biroul de politie rutiera de la Vitan Barzesti (nu la medicina legala) si, cum am fost suficient de necunoscator al legii si prea obosit sa ma opun sau sa ma cert cu ei, am suflat in aparat si mi-a iesit 0.18mg/L. De acolo am fost condus la Sectia 12 unde am fost pus sa astept circa o ora si jumatate pe hol, pana am fost chemat in cele din urma sa semnez PV-ul in care mentiona "a condus auto XXX pe Str. X (Bucuresti, Sector 3), fiind depistat cu aparatul etilotest avand o imbibatie alcoolica de 0.18mg/L alcool pur in aerul expirat".

Dandu-mi seama ca au tras de timp pe motiv ca, probabil, agentul care s-a ocupat de mine ori nu avea atributii rutiere ori si-a dat seama ca n-avea nicio dovada ca as fi condus, am refuzat semnarea PV-ului. Dupa un lung sir de santaje, precum "ori semnezi, ori hai la Mina Minovici" sau "vezi ca e infractiune daca nu vrei sa mergi la luat sange", la care am fost inspirat sa am replici pertinente, facand referire chiar la codul rutier in vigoare pe care il cunosc destul de bine, in cele din urma m-au lasat sa plec, eliberandu-mi dovada inlocuitoare fara drept de circulatie in locul permisului.

Intentia de a contesta am avut-o de la inceput, insa tot ce am asteptat a fost primirea PV-ului prin posta, care a ajuns, in cele din urma, pe data de 18.04.
M-am uitat atent in PV la mentiuni unde figureaza atat "refuza sa semneze" cat si "De fata nu a fost niciun martor, din cauza orei inaintate, iar conducatorul auto se afla pe langa masina" sau "in masina", ceva de genul acesta, abia descifrez scrisul.

In privinta dreptului de a constata contraventii rutiere, nu are sens sa ne gandim, e posibil ca agentul sa fi trecut numele unui coleg cu atributii si sa fi semnat de forma in locul lui. Cum n-am retinut numele cu care s-a prezentat la inceput, n-am nicio dovada impotriva lui.
Insa, stim totodata ca se practica, din partea Politiei, aducerea unor martori "inventati" in procese, insa odata ce s-a mentionat in PV ca nu au existat martori, pica si varianta aceasta. Daca aparea scris vreun martor, precum ma asteptam, renuntam din start la ideea de a contesta. Eu ma aflam singur, deci nu am cu ce martori sa ma prezint in sustinerea mea.

Mentionez ca, pana sa primesc PV-ul, m-am prezentat la sectia de la Udriste in vederea reexaminarii, unde am promovat din a doua incercare si mi s-a aprobat cererea de scurtare a suspendarii la 30 de zile, fiind pus sa semnez acceptul lor si putand ridica permisul dupa data de 7.05, imediat dupa Paste.

Ceea ce ma intereseaza cel mai mult, in situatia in care ma hotarasc in cele 15 zile de la primirea PV sa contest este daca, peste luni de zile, in cazul pierderii procesului, imi pierd dreptul de scurtare a termenului de suspendare, deja dobandit in urma examinarii. E bine sa mentionez lucrul acesta si in contestatie? Totodata, in aceeasi situatie nefavorabila, cat mai stau fara permis? Inca o data acelasi termen, sau diferenta de zile ramase de la retinere si pana la depunere contestatie+restituire permis?

Va multumesc!