am inteles.nu stiu daca nepotii ei din Germania au copii la randul lor. nasa mea nu mai are pe nimeni altcineva; sora ei a murit, poate ca mostenitori sa vina cei din partea fostului ei sot. stiu ca acesta a avut un frate sau doi dar au decedat si ei.acel avocat din provincie este o ruda, un nepot indepartat dar totusi, am crezut ca mama ar fi mai aproape.as vrea sa ma consult mai in amanunt la dumneavoastra. se poate va rog?
multumesc, am inteles.daca pe copii nu ii intereseaza de Romania(asa i-au spus cumnatei mele) mama poate fi o mostenitoare?chiar vreau sa lupt pt acea casa, numai ca sa fie dreptate.
multumesc de raspuns. mai vreau sa va intreb daca acesti 2 copii sunt plecati de mai bine de 20 de ani, nu s-au intersat de nasa mea de atunci, inca mai au drepturi? intre timp mama aluat legatura cu acel avocat din provincie(avem numarul lui de telefon) i s-a explicat situatia; a fost rugat sa vina sa aiba grija de nasa mea, daca tot se considera mare proprietar, dar nu a venit. mama s-a adresat primariei pentru ajutor si am avut noroc de o asistenta. nasa mea a fost imobilizata la pat vreo 6 luni; lipsa bani pentru intretinere, casa in care a stat este veche, ca o pestera, foarte frig.pana si primaria l-a contactat si la fel a promis ca vine, se intereseaza de ea si nimic; mai mult, acel avocat a vorbit urat la primarie despre mama mea, spunand ca mamei mele i s-a oferit venit pt ajutot si mama a refuzat si a vorbit urat cu nevasta lui...lucru ireal.
primaria s-a interesat pe un site(nu stiu exact cum) si a vazut ca apare ca mostenitor la casa acest avocat si nici pe departe copii.avocatul sustine ca este casa lui si ca deja a lasat-o fiului sau.
Buna ziua,
Sunt nou venita pe forum si as vrea sa ma ajutati cu ceva informatii. Este vorba de o mostenire din partea sorei bunicii mele(din parte tatei) catre mama mea. Sunt multe lucruri de spus si am sa revin cu detalii ulterioare. Pe scurt, sora bunicii mele (nasa mea) a decedat acum doua saptamani. A avut o fata care a murit tanara si a lasat-o cu doi copii crescuti pana la varsta scolii si plecati in Germania de multi ani. Nasa mea a locuit intr-o casa pentru care nu a avut acte originale. Proprietatea a fost cumparata de sotul ei cu banii nasei mele; a urmat un divort iar fostul ei sot a plecat cu actele promitandu-i ca nu va fi data afara din casa...este domiciliul ei..vorbe goale. Intre timp, fostul sot a decedat iar actele casei in original au ramas la un avocat din provincie (ruda de departe a decedatului) care sustine ca a avut grija de defunct inainte sa moara si ca nu va da actele in original nasei mele, lucru confirmat telefonic; el se da drept proprietar, dar impozitul vine tot pe numele decedatului. Acum mama mea si cu mine am avut grija de nasa mea pana a murit. Tatal meu, bunica mea sunt decedati si ei. Putem fi considerati si noi mostenitori?Nici pensia nasei nu o putem ridica fara o adeverinta de mostenitor. Putem obtine asa ceva?
Mii de multumiri.
Cu respect,
Cristina