Va rog sa ma lamuriti asupra autoritatii de lucru judecat .Se considera ca mi-am achitat obligatia de intretinere pana la data cand hotararea de la fond ramane definitiva si irevocabila -respectiv dupa data cand primesc hotararea de perimare sau pana la data cand s-a pronuntat hotararea de la fond?Vreau sa fiu sigura ca pot sa opresc a doua actiune intrucat reclamantul a lasat dosarul in nelucrare si a promovat o noua actiune invocand nerespectarea obligatiei de intretinere de la data incheierii contractului .
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema .Am un contract de v-c cu clauza de intretinere care a fost atacat la fond .Instanta a respins actiunea care a fost atacata cu recurs .Pentru ca recurentul nu a stabilit o valoare a imobilului in functie de care sa timbreze ,recursul s-a suspendat .Dosarul este suspendat de cca 11 luni (ne judecam pe vechiul Ccv)iar partea adversa a introdus o noua actiune cu acelasi obiect la instanta de fond .Intrebarea mea este ,daca se perima dosarul sau numai recursul si daca intervine perimarea care dintre hotarari devine definitiva si irevocabila?Este mai bine sa repun dosarul pe rol sau sa las dosarul sa se perime?Pana cand se considera ca mi-am indeplinit obligatia de intretinere ,pana la data cand s-a pronuntat instanta de fond sau pana la data cand instanta de recurs a dat o hotarare ?Actiunea de repunere pe rol a recursului suspenda noua actiune introdusa la fond ?