Buna ziua, am făcut un antecontrac ( promisiune bilaterala de vânzare ) pentru un imobil ( o garsoniera ) in valuare de 30.000. In decembrie 2020 am dat avans 10.000 euro, urmând că diferența de 20.0000 sa o plătesc în momentul în care acesta este gata, la cheie. Termenul era 30 Iunie. In data de 30 Iunie imobilul nu a fost gata așa că m am prezentat la notar și am făcut o notificare prin care s a menționat că m am prezentat la notar iar dezvoltatorul nu a venit pt că imobilul nu era gata.
Acum suntem la 1 an de când am dat avansul, decembrie are 2021 și primesc telefon de la dezvoltator că vrea diferența de bani, sa facem actele finale altfel îmi dă înapoi avansul de 10.000 euro.
Menționez că mai trebuie conectate gazele, liftul și montata balustrada balconului..
I am zis că o să i dau diferența în momentul în care mă pot muta și am totul la cheie..
M a amenințat că îmi dă banii înapoi 10.000 pt că există o clauza prin care a întârziat din motive care nu tine de el (nu sunt gazele trase).
Conform contractului trebuie sa mi dea 20.000 euro. Dublu față de cât am dat avans. Ce pot face în situația asta ?
Buna ziua, in aprilie 2018 am cumparat un apartament prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pentru suma de 30.000 € . 10.000 € i am dat in fata notarului iar restul de 20.000 i am depus in contul vanzatorului. Persoana de la care am cumparat este in varsta de 66 de ani si are o fica care nu stie nimic despre vanzarea apartamentului. Intre timp am aflat ca persoana care mi a vandut apartamentul este sub tratament psihiatric pentru depresie de prin 2015. Intrebarea mea e, exista vreo posibilitate sa raman fara apartament in conditiile in care eu am platit suma integrala? Poate ataca fica dansei acel contract acum sau peate 10 ani cand o afla?
Multumeac anticipat pentru raspunsuri