citind aceasta lege ,nu apare in nici un loc specificat care este organul la care se depune dosarul de pensionare .deasemenea nu apare cum ca dosarele de pensionare nu se vor mai putea depune in romania, ci exclusiv in israel.daca puteti sa imi spuneti cine este cel abilitat sa imi spuna unde pot depune cererea si dosarul de pensionare (daca in israel sau daca pot totusi depune dosarul in romania)avand in vedere ca pensia se acorda retroactiv doar de la data inregistrarii cererii de pensionare?
Buna ziua
Impreuna cu familia am emigrat in Israel inainte cu multi ani.Inainte cu aprox o luna am fost impreuna cu tata sa depunem dosarul de pensionare la Casa de pensii din Cluj pentru tata care este cetatean roman cu domiciliul in Israel si ni s-a spus ca desi are dreptul la pensie,a intrat in vigoare o noua conventie de la 1 ianuarie 2013 conform careia cetatenii romani cu domiciliul in Israel trebuie sa depuna dosarul de pensionare in Israel .stiti cumva despre ce conventie este vb?cea pe care am gasit-o eu nu specifica unde se depune dosarul ,ma refer in ce tara si care este organul din Israel la care trebuie depuse actele de pensionare.