avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate MariaV_A

Activitate MariaV_A

Mulţumesc frumos pentru răspuns. Fiind înscrisă într-un anumit program, în cadrul facultăţii, am cam toate documentele acestea în original la dumnealor, pentru că aşa au spus că este regula... O să încerc să iau certificatul de naştere şi să las în schimb o copie legalizată a acestuia. Mulţumesc. Numai bine.
Astăzi am fost cu unul din părinţii mei, la Serviciul relaţii cu publicul din localitate. Aveam la noi contractul locuinţei în original şi copie, copie după certificatul meu de naştere, copie legalizată după certificatul meu de naştere, declaraţia, actul meu actual de identitate şi suma necesară pentru plătirea taxei la casierie şi ni s-a spus că nu pot primi actele, deoarece nu am certificatul de naştere în original. Am explicat care este situaţia mea şi răspunsul dumnealor a fost: "Nu primim actele, trebuie să aveţi certificatul în original, aşa scrie în lege.". Ce aş putea să fac, dacă situaţia este aceasta? Mulţumesc mult.
Bună seara.
Aş vrea să ştiu dacă pot schimba actul de identitate, având copie după certificatul de naştere legalizată şi celelalte documente. Problema mea este următoarea: am certificatul de naştere în original în dosarul personal, ca doctorand, la secretariatul unei facultăţi din Bucureşti, iar eu locuiesc în provincie, la aproximativ 300 de km de capitală. De obicei actele se pot elibera din dosar pentru 24 de ore, cu declaraţie. Există vreo posibilate, să îmi pot schimba actul de identitate fără certificatul de naştere în original, folosind în schimb o copie legalizată a acestuia şi o declaraţie pe proprie răspundere că datele din copia legalizată sunt reale şi conforme cu actul original? Există vreo lege pentru cazuri speciale? Sau există posibilitatea să solicit documentul la secretariatul facultăţii telefonic şi să îmi fie trimis în regim de urgenţă, prin poştă? Ce pot face? Mulţumesc frumos.