avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate liviu_manole

Activitate liviu_manole

Buna seara,

Am un contract de imprumut expirat, termenul scadent era februarie 2012.
Contractul este incheiat la notariat, intre persoane fizice, fara garantii.

Eu creditorul, impreuna cu debitorul, dorim sa-l prelungim pt
inca cativa ani pana isi mai revine financiar acesta (ne cunoastem).

Ce act este mai bine pt mine sa fac?
Se mai poate face act aditional la un contract expirat?

Am sunat la un notariat astazi si mi s-a spus ca nu se mai poate
prelungi un contract al carui termen a trecut ci se poate face o
declaratie din partea debitorului cum ca nu mi-a platit inca
suma si ca se obliga pana la data de... sa mi-o plateasca.

Este bun acest act pt mine? Are aceeasi valoare ca si actul aditional?

Banuiesc ca aceasta declaratie nu o mai pot prelungi si ulterior
inca o data cum as putea in cazul actului aditional.

Sa caut mai bine un notar care doreste sa faca act aditional si nu declaratie?
Sau mai bine sa incheiem un nou contract pe alt termen si o declaratie de rezolutiune pentru cel vechi?

Daca imi puteti da un sfat rapid, caci maine am stabilit cu el sa il facem.
Va multumesc anticipat. O seara buna.

de aceea sunt speriat ca pot pierde avansul.... pot interpreta si ca dupa 6 luni se pierde dreptul de a solitica instantei actiune jurisdictionala care sa tine loc de titlu de proprietate (in caz ca vreau sa mai cumpar) ..?? ... si deasemenea ca dupa 6 luni pierd dreptul de a cere dublul avansului... ?
Dl. Redrake, va multumesc enorm pentru rabdare.
Eu nu am inceput executarea silita, doar m-am dus la termenul scadent de 01 septembrie 2012 la notariat cu un extras de cont de la banca care arata ca am banii disponibili sa cumpar, vanztorul nu au venit pentru ca nu erau gata actele (au fost gata la 2 luni dupa termen).
Nu am actionat pentru ca am avut o intelegere verbala ca imi va restitui pe cale amiabila avansul in termen de un an. Eu am acceptat stiind ca am temen de 3 ani pentru a-mi executa dreptul de creanta pentru avansul de 10.000euro, insa ieri am citit art.1669 care spune ca dreptul la actiune se prescrie dupa 6 luni.
buna ziua,
va solicit respectuos ajutorul in urmatoarea problema: promisiune bilaterala de vanzare-cumparare imobil cu termen de perfectare a actului final la 01 septembrie 2012 in urmatoarele conditii: (eu fiind cumparatorul) am dat avans 10.000euro, daca ma razgandesc pana la 01 sept. pierd avansul, daca se razgandeste vanzatorul trebuie sa restituie dublul avansului.
La termenul de 01 sept.2012 I-am notificat prin BEJ sa se prezinte la notar, nu a venit, am obtinut incheiere de certificare in lipsa lor. El a cheltuit avansul, nu a facut actele, iar eu, dupa 01 sept., mi-am cumparat in alta parte si nu mai doresc sa cumpar proprietatea lui. Am vreo sansa sa imi recuperez avansul dat avand in vedere ca a trecut termenul de 6 luni de prescriptie in cazul antecontractelor? Va multumesc din suflet.