avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate OanaAlex

Activitate OanaAlex

Va multumesc pt răspuns. Eu nu mă gândesc la niciun fel de proces, vroiam sa știu in mare ce înseamnă un astfel de proces dacă ar deschide el actiune. Dvs sunteti obiectiva, dar ca mama nu este tocmai firesc ca el poate vorbi orice cu copilul. Nu e tocmai normal ca un copil sa-si construiască o realitate falsa despre părinți si despre viața in general pt ca tatăl sau așa ii imprima.
Ok. Am înțeles. Multumesc. In cazul unui astfel de proces se poate cere in mod expres o părere psihiatrica a parintelui( a tatălui) sau un profil psihologic?
Si totuși ceva nu îmi este clar. De ce este sentinta definitiva si irevocabila daca se poate revoca? Ce înseamnă definitiv din punct de vedere legal???
Multumesc.
Va multumesc pt răspuns. Copilul cel mare urmează sa implineasca 9 ani iar cea mică 4 ani. Mi se pare o totala nedreptate sa poată obțină custodia comuna in condițiile in care nu s-a implicat in creșterea acestor copii decât financiar. A intentat divorț înaintea nasterii celui de-al doilea copil iar divortul s-a pronuntat după nasterii ei. Nu a fost niciodată la scoala sa vadă rezultatele copilului, nu a fost niciodată cu ele la dr când au fost bolnave ( nici când eram casatoriti). A demonstrat un comportament iresponsabil. Am fost deschisă pt a avea o relație de părinți pt a nu suferit copii, dar mă infurie comportament lui in care își folosește copilul ca sursa de informare.
Nu am avut absolut nicio problema in a vizita copiii sau a ii lua in weekend. Oricand a vrut, fara un program anume. Dar, de ceva vreme incearca sa inveajbeasca fetita cea mare impotriva mea. Ii spune tot felul de povesti neadevarate si in acesti 4 ani de la divort l-a interesat al naibii de tare ce fac eu. Pe scurt, de aproape un an, scopul de a lua copil este pt a-l interoga. Acest lucru nu mi se pare ok pt dezvoltarea copilului si din discutii cu psihoterapeuti se pare ca fostul meu sot sufera de anumite labilitati emotionale. Nu vreau ca fetita mea sa suporte o manipulare psihica din partea tatalui ei. Nu am declarat interzicerea vizitei copiilor, dar el asa se poarta. Nu intentionez sa deschid proces dar ma intereseaza ffff tare la ce sa ma astept din partea lui. In mod sigurr nu doreste custodia copiilor dar s-ar bucura nespus daca mi-ar face vreun rau din acest motiv doresc sa stiu ce drepturi are conform sentintei de divort sau daca ar deschide proces pt dreptul de vizita( in acest moment nu-l are legal) ce ar putea obtine.
Multumesc.
Buna ziua. Va rog ajutati-mă cu un răspuns. Am divorțat in 2009, iar in sentinta de divorț nu se specifica drepturile tatălui ( in urma casatoriei au rezultat 2 copii). Ei sunt incredintati mie spre creștere si educare, iar tatăl treb sa plătească o pensie alimentara de 33% din venituri. Întrebarea mea este ce drepturi are fostul meu soț? Nu s-a stabilit program de vizita in instanța. In aceasta sentinta definitiva si irevocabila nu se specifica dreptul lui asupra copiilor.
Multumesc frumos.