avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290025

Activitate ContSters290025

Ar trebui in mod normal sa fac o recunoastere a faptelor urmata de o reabilitare in Romania (care nu stiu cat timp ar dura, poate mai mult decat o reabilitare a faptelor facute in Romania, asta din cauza procedurilor inter-statale), o recunoastere in Franta sau intervine de drept ?
Atunci cand semnez declaratia pe propria raspundere cu ce dovedesc ca nu am mai avut si alte antecedente...?
Buna ziua

In speta, in Dec. 2004 am fost incarcerat in Franta pana in Aug.2005 atunci cand am iesit conditionat, hotararea definitiva de condamnare survenind in 18.12.2007 cand instanta a hotarat sa fiu condamnat la 8 luni de inchisoare cu executare, pedeapsa ce o executasem din 2004 - 2005. In timp ce ma aflam in inchisoare, mai precis in Feb.2005 am mai primit o pedeapsa de 2 luni cu suspendare intr-un alt dosar.

In 2012 m-am hotarat sa ma inscriu la Scola Nationala pentru Agenti de Penitenciare de la Targu Ocna si, dupa ce am completat fisa ce inscriere care cuprindea si o declaratie pe propria raspundere ca nu am nicio condamnare, am trecut testul psihologic am inaintat dosarul intreg care cuprindea si cazierul perfect curat in Romania, apoi am fost sunat la scurta vreme de o angajata a Penitenciarului din centrul unde mi-am depus dosarul care m-a anuntat ca s-au facut verificari suplimentare si ca apar in cazierul probabil al S.R.I. - ului cu o condamnare in Fanta de 2 luni cu suspendare si ca, din aceste motive ar trebui sa ma retrag , in caz contrar as intra la fals in declaratii.

Problema consta in faptul ca vreu sa stiu daca ma mai pot inscrie vreodata in aceasta Institutie a Ministerului de Justitie chiar daca am facut inchisoare in Franta si am cazierul curat in Romania pentru ca nu as vrea sa ma inscriu din nou si sa fiu condamnat pentru fals in declaratii si/sau sa platesc sume astronomice de scolarizare daca as fii dat afara.
Mentionez ca am hotararile de condamnare ale Tribunalului din Franta si ca nu am facut nicio reabilitare judecatoreasca in Romania pentru cele 2 condamnari din Franta.

In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns, va multumesc la infinit.