avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate plesuteo

Activitate plesuteo

Buna ziua,
De cca o luna am probleme cu vecinii mei in sensul ca acestia au reclamat la primarie si la politia locala ca avem in curte un solar (il avem de 15 ani dar acum o deranjeaza pe vecina si are 50 cm fata de peretele casei ei) si ca de pe folia acestuia se scurge apa din ploi si de asemenea se uda plantele (in fapt se uda cu picatura prin instalatie de picurare) iar apa se infiltreaza si ii strica peretele casei si acesta se crapa. mai mult a reclamat ca avem put forat si ca vindem apa. echipajele politie locale au venit in randuri diferite sa constate aceste aspecte si ne-au lasat de inteles ca se va face o mediere. pe noi deja ne deranjeaza mereu intrarea politiei in curtea noastra si diversele constatari. ale lor. vecina se uita frecvent in curtea noastra , se urca pe scara, pe acoperisul casei ei, pe geamul de la baie care l-a facut acum vreo 4 ani fara acordul nostru si da in curtea noastra. de asemenea noi i-am permis acces in curte sa isi repare peretele casei dar ei au facut izolatia peretelui cu polistiren de 10 cm fara sa ne ceara acordul. a construit o noua camera fara autorizatie in locul gardului de separa terenul dintre noi. noi i am acceptat tacit aceste modificari pentru o buna intelegere intre vecini dar se pare ca intelegere nu exista si din partea lor. intrebarea mea este daca trebuie sa ne pregatim pentru vreun litigiu si in acest sens pentru putul forat in curtea noastra e necesar vreun aviz sau notificare la Apele Romane sau altundeva sa fim in buna regula. apoi, credeti ca este cazul sa ii fac si eu actiune pentru tulburare de posesie sau altceva in speranta ca se va linisti si va inceta cu reclamatiile la politia locala unde are si anumite cunostinte care ne hartuiesc. cum considerati ca trebuie procedat astfel incat sa nu riscam amenzi sau litigii inutile ? va multumesc frumos, Teodora
buna,

o societate detine un imobil. Intra in faliment si incepe valorificarea, dar ulterior apare ""de nicaieri"" un contract de inchiere pe 5 ani pentru imobilul proprietatea debitoarei, incheiat cu data de incepere anterior intrarii in procedura insolventei, dar fara acordul creditorului ipotecar ce are in garantie respectivul bun. Lichidatorul il denunta cu termen de 30 zile de la data notificarii si incepe executare silita a sentintei de faliment , obtine incuviintare executare silita a sentintei de faliment, pe care o aplica prin bej - evacuare si aplicare sigilii(intrucat chiriasul ocupa abuziv imobilul).
Ulterior chiriasul cere suspensarea executarii si obtine sentinta irevocabila prin care are drepul sa-si desfasoare in imobilul nostru activitatile sale.
Lichidatorul cred ca greseste si nu aplica corect legea in interesul creditorilor intrucat situatia dateaza de foarte multe luni. Care este cea mai rapida cale juridica de a elibera imobilul de chiriasul abuziv(intrucat a incheiat un contract de inchiriere in fals, l-a antedatat si l-a prezentat instantei in aceasta forma obtinand in sprijinul sau hotarari definitive si irevocabile care ii permit sa ocupe in continuare abuziv imobilul si fara a achita vreo suma cu titlu de chirie. Cum se procedeaza in aceasta situatie ? multumesc.