avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate Strasbourg

Activitate Strasbourg

Inca o intrebare.
Am vorbit cu persoana in cauza si i-am explicat situatia; dupa care a zis ca el nu i-a zis sau promis ca il angajeaza, ca este angajat sau ca il va angaja pe respectivul, cel putin nu pana cand nu vine cu toate actele necesare, insa daca doreste sa vada cum se lucreaza acolo poate sa vina sa vada. Cum el sta vis-a-vis de atelierul respectiv astazi a dorit sa-si faca aparitia pe acolo si asa s-au nimerit si inspectorii. Iar omul a zis ca lucreaza intentionat desi nu lucra. Se poate face ceva in aceasta situatie?
A zis ca nu doreste sa plateasca o suma care practic l-ar destabiliza...mai ales pentru nimic.

multumesc pentru raspuns! totul este clar acum.
Inainte de inceperea unei perioade de proba salariatul are incheiat un contract de munca, care trebuie sa respecte toate prevederile Codului Muncii. Acest contract se incheie si se inregistreaza in cel mult 20 de zile din momentul inceperii lucrului si are acelasi statut ca celelalte contracte de munca din respectiva firma.
Nu inteleg eu cum trebuie sau inteleg altceva sau este vorba despre cu totul altceva?
Cum se face ca la nici 4 zile au aparut inspectorii in vizita - totul a fost in regula cu restul angajatilor si restul actelor, mai putin persoana ce se afla in perioada de proba(eu am tras concluzia ca a fost intentionata mai ales cand le-a dat urmatorul raspuns) : le-a spus ca lucreaza de 4 zile. Fara carte de munca. Fara contract incheiat. Ce se poate face in aceasta situatie si la ce ar trebui sa se astepte persoana cu firma?
Am citit pe internet si am vazut ca in cazul unei perioade de probe se poata amana contractul de munca pana la 20 de zile. Este valabil si aici ? Va multumesc!
Mentionez ca nu sunt eu angajatorul ci o persoana apropiata.