avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate Josephiine

Activitate Josephiine

Va multumesc pentru interesul aratat subiectului si raspunsurile oferite.
Parintii au luat masurile care le-au stat la dispozitie, s-au inaintat memorii la diferite institutii legate de aceasta problema iar profesorii si administratia scolii au strans dovezile intr-un dosar.
Cel mai probabil va pleca de la scoala noastra dar problema acestui copil ramane, oriunde se va duce, va reprezenta un pericol pentru copiii de varsta lui. Nu poate fi declarat debil mintal pentru ca este foarte inteligent (are rezultate foarte bune la scoala) iar in scolile speciale poate fi primit doar daca are cel putin intelect liminar.
Mai ramane problema discernamantului, familia lui sustine ca el are discernamant si face toate aceste crize de comportament fiind constient de ceea ce face iar medicii care l-au tratat sustin ca are un diagnostic dar nu unul care sa excluda discernamantul. Cum ar trebui atunci catalogat un astfel de comportament? In plus, exista banuiala ca a fost educat foarte prost acasa, familia luandu-i apararea ~orbeste~ pentru orice face si este si o familie banoasa care ameninta pe toata lumea cu judecata pentru orice detaliu nesemnificativ care li se pare ca poate fi imputat.

Desi mi-ati recomandat solutii si articole de lege, sa stiti ca in realitate este foarte greu de rezolvat o astfel de situatie, chiar si cu legea in mana.
I-am intrebat la un moment dat pe politisiti ce s/ar intampla daca acest copil ar ucide p cineva, ne-au spus ca nu i se poate face nimic si vinovati ar fi profesorii.Practic, acest copil este un pericol potential in libertate si nimeni nu poate face nimic. Domnilor, profesorii nu sunt jandarmi iar daca indraznesc sa -l atinga tipa cat il tin puterile ca este abuzat.
sa i se faca poze? si asta e motiv de dat in judecata? asa usor se ajunge intr-un proces?
Profesorii nu sunt vinovati, sunt vinovati poate ca au avut prea multa toleranta. Copilului nu i s-a scazut nota la purtare pe sem 1 si nici nu i s-a intocmit un dosar pentru acte de violenta in scoala pe motiv ca e bolnav, ca a mers la spital iar acum manifestarile lui au depasit orice limita. Profesorul de serviciu pe scoala este depasit de situatie. Daca cineva se atinge de copil tipa ca este agresat iar mama lui ameninta cu judecata.
Pe semestrul II s-a inceput strangerea de declaratii, de dovezi si i se va scade nota la purtare, parintii scriu deja un memoriu pe care sa il inainteze inspectoratului, au fost depuse si sesizari la conducerea scolii. Mama lui insa si-a angajat un avocat si vrea sa dea scoala in judecata pt ca i se agreseaza copilul de catre ceilalti copii (pentru ca la inceputul scolii copiii de varsta lui au reactionat si au avut conflicte dar minore in comparatie cu ce sustine mama si copilul), se leaga de orice chichita din lege ca sa isi sustina punctul de vedere si contracareaza masurile care incercam sa le luam.

atat parintii cat si profesorii, chiar si psihologii care au lucrat cu acest caz considera ca acest copil nu poate fi scolarizat intr-o scoala normala ci ar trebui scolarizat intr-un spital sau la domiciliu, numai ca nu exista lege in Romania pentru asa ceva. comunitatea locala din zona scolii e disperata cu acest caz, un asemenea copil nu s-a mai pomenit, nu stim de ce va fi in stare cand va fi adult.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii.

Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la neuropsihiatrie infantila de unde i se dau niste medicamente.
Copilul face niste crize de nervi incredibile, arunca tot ce prinde in cale, loveste copiii foarte agresiv iar ultima data a lovit profesorii, pe un copil de la grupa pregatitoare care doar a trecut pe langa el, fara sa il cunoasca, fara sa il provoace in vreun fel l-a trantit pe ciment cu mare forta, arunca cu obiecte grele inspre copii, teama cea mai mare este ca acest copil poate sa comita un act de violenta extrema. Daca se apropie cineva de el, spune ca el stie ca oamenii mari nu au voie sa-i faca nimic. Mama lui nu intelege problema lui si ii acuza pe ceilalti ca-l provoaca, este invatata cu procesele si da in judecata pe oricine se apropie de el (copilul a schimbat deja vreo 3 scoli). S-a ajuns sa se tina copiii inchisi in clase de frica lui pentru ca iese pe hol, racneste si loveste pe toata lumea, de la copilul de gradinita la directoare. Are iesiri de-a dreptul psihopatice. Ultima data s-a chemat salvarea pentru ca nu s-a stiut ce sa-i mai faca. Scoala este terorizata si legal se spune ca nu se poate face nimic pentru ca este minor si are dreptul la educatie.

Ce se poate face in acest caz? Copilul este un pericol real la siguranta celorlalti copii in primul rand si apoi a celorlalti.
Are rost sa facem plangeri impotriva lui, mai ales ca e minor sub 14 ani?

Cum se poate scoala, parintii, profesorii apara? De unde sa incepem?

Orice informatie legata de aceasta situatie ar ajuta mult. Multumesc.