Am citit contractul inainte de a semna, am inteles toate comisioanele. Mi-am dat seama inca de pe atunci ca o sa pierd la reziliere daca nu trec 5 ani.
Ce nu am in contract si nici nu mi-a spus consilierul la vremea respectiva e ca statul vireaza prima cum vrea. Am aflat asta de pe forumuri sau din stiri. Daca stiam ca un contract de 5 ani se poate transforma din cauza statului in 6-7 ani nu mai semnam asa ceva. E randament mai bun la cont de economii la vedere si comisioane mult mai mici.
Dupa ce reziliez contractul cumva, nu o sa mai lucrez niciodata cu [aceasta banca ] . Din cauza experientelor de genul acesta scade mult increderea si in banci si in stat.
Am incheiat un contract de economisire-creditare in 2011 cu o Banca pt Locuinte.
In mai 2013 nu am primit prima de la stat (25%) nici macar pe 2011.
Pot sa reziliez contractul unilateral in baza legii 193/2000 fara sa platesc comisionul de 1% din suma contractata pentru reziliere?
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
In contractul cadru pentru BpL scrie ca prima de la stat trebuie virata in termen de 60 de zile (2011 - martie 2012, 2012 - martie 2013).
E legal comisionul de reziliere de 1% din suma contractata (depusa de mine + posibil credit) daca nu optez pentru varianta credit? Corect ar fi comision de reziliere de 1% din suma contractata de depozit daca nu doresc credit.
Contul de economii arata asa:
Suma contractata: 26.500 ron (depozit) + 26.500 ron (credit)
Comision 1% suma contractata deja platit - 530 ron
Depunere 2011 - 4300 ron
Depunere 2012 - 4700 ron
Total depuneri 9000 ron + 3% dobanda banca
Total comisioane 530 ron + 56 comision administrare cont
Suma in cont ~ 8500 ron