Pentru cei care au fost interesati pe acest subiect:
am facut cerere de repunere pe rol, atasand actele doveditoare asupra bunurilor incluse in testament (dupa cum se ceruse initial) nu am timbrat ci am precizat ca voi timbra la cerea instantei,
am primit termen de punere in discutie a repunerii pe rol peste vreo 4 luni,
cu mentiunea ca trebuie sa precizez, care este VALOAREA bunurilor care fac obiectul testamentului !!!
deci nu s-a pus problema calitatii mele de parat, dar instanta considera ca daca vreau sa continui procesul, sa fac eu demersurile pe care trebuiau sa le faca reclamantii recurenti
chestia cu grila notarilor publici a fost buna,
dar mai concret, facand demersuri de unde pot sa precizez eu valoarea respectiva, am inteles ca trebuie sa ma adresez oficial si personal, camerei notarilor publici ...
Stimati domni si stimate doamne,
inca o data incep prin a va multumi, chiar si pentru aceasta disputa din care am inteles unele chestii. Toate aceste nelamuriri, citind legile si fiind direct interesata, le aveam si eu.
De aceea intrebarea mea a fost "ce pot sa fac ?"
Parerea mea este ca legea este facuta ptr. oameni nu pentru "amorul legii".
Iar fondul problemei este asa:
Am castigat procesul de anulare testament in prima instanta.
S-a dispus expertiza medico-legala, martori, alte inscrisuri, amanari si repuneri pe rol ... 5 ani.
Reclamantii perdanti au facut recurs cerand "modificarea" hotararii, pentru niste motive care nu au de-a face cu motivele de modificare a unei hotatari, prevazute in lege.
M-am prezentat la prima sedinta ( de la 600 Km) , reclamantii, care au si avocat, nu.
Am depus intampinare ... am cerut respingerea recursului ca fiind neintemeiat, dar judecatorul a spus ca nu se poate trece la judecarea cauzei, ca reclamantii nu au raspuns la cererea instantei de a depune actele din care sa reiasa obiectul mostenirii.
Am cerut sanctionarea lor ptr. tergivesare. Judecatorul a spus ca vor fi sanctionati sub incidenta art. incriminat mai sus ... Am spus ca las la latitudinea instantei sa decida ( stiind din experienta ca fac numai ce doresc ei, onoratii judecatori ).
Deci fondul problemei este: Instanta a decis suspendarea procesului, pentru ca reclamantii ( care au tot interesul ptr. amanare) , nu au depus niste acte, care de altfel se afla la dosar, in cererea de chemare in judecata din prima instanta. !?
(dupa cum bine a observat aici d.nul Jocandi Causa),
Acest proces de anulare act. testament a suspendat un alt proces de iesire din indiviziune, aflat in faza in care se platise expertiza, inceput in anul 2006 de catre testatoarea care intre timp a decedat, am intrat eu in proces in baza testamentului, iar surorile ei au contestat testamentul.
Si daca as astepta curgerea termenului pe perimare, intre timp reclamantii ar depune cine stie ce alte " bazaconii" la dosar, doar pentru a opri din cand in cand, curgerea acestui termen!
Si dupa mine, o lege care pune pe cineva in aceasta situatie, e o lege aberanta, sau mai bine spus, aberant inteleasa si pusa in aplicare.
Cu tot respectul.
Cu tot respectul, mentionez ca nu s-a dispus suspendarea pentru neplata taxei de timbru, ci pentru ca reclamantii nu au depus la cererea instantei, in recurs, actele pe baza carora sa se stabileasca valoarea taxei judiciare.
Va multumesc tuturor pentru raspuns si incurajare. Ca in fata justitiei romane, din pacate, ai nevoie de mult curaj. Si se dovedeste ca justitia e oarba si nu in sensul ca ar fi impartiala.
Dupa cum bine remarca d-nul Jocandi Causa, in cererea de chemare in judecata a reclamantilor, cea din prima instanta, exista atasate copii care fac dovada calitatii lor de mostenitori succesorali, fara de care de altfel nici n-ar fi putut cere anularea testamentului meu. Acestea sunt de altfel si actele legate de valorile mostenite prin testament.
Oare de ce nu le-a vazut si instanta?
Multumesc ptr. aceasta observatie. Recunosc n-am facut legatura. O sa cer reluarea judecatii, reatasand acele acte, precizand ca ele de altfel exista si in dosar.
Inca o data multumesc, celor care mi-a raspuns si o sa va anunt deznodamantul, daca va exista unul ... Ca in acest dosar din pacate am avut parte tot de "subtilitati" de procedura.
Cunosc f. bine dosarul si stiu ca nu s-a platit in prima instanta decat timbrul acela de 3 ron.
Eu nu m-am intrebat atunci de ce nu s-a platit, dar m-am intrebat acum, cand s-a pus aceasta problema la recurs, dealtfel i-am spus si judecatorului in prima sedinta de recurs ca nu s-a platit taxa judiciara din valoare in prima instanta, iar judecatorul mi-a spus: " pai tocmai " - adica cum ma intreb eu, ca pe el nu l-am intrebat ?????
Va multumesc pentru raspuns!
Da, recursul a fost suspendat pentru ca s-a cerut reclamantilor sa precizeze care sunt bunurile cuvenite prin testament, iar ei nu au dat curs cererii, avand tot interesul de a tergiversa judecata. In acest dosar insa nu se afla alte acte referitoare la valoarea bunurilor, dar eu am aceste acte si le pot depune. Nu inteleg insa de ce nu s-a cerut taxa judiciara de timbru in prima instanta si se cere la recurs?
Buna ziua.
Am o intrebare legata de suspendarea unui recurs in care am calitatea de parat. Mai in amanunt am un testament care a fost contestat, am castigat in prima instanta. Hotararea a fost data fara drept de apel, numai cu drept de recurs.
Reclamantii au facut recurs si li s-a cerut sa precizeze care este valoarea bunurilor cuprinse in testament. Nu au dat curs solicitarii si procesul a fost suspendat in baza art. 155 ind. 1.
Intrebarea mea arzatoare, este ce pot sa fac eu in aceasta situatie, intrucat acest proces de anulare act - testament - a suspendat un alt proces de iesire din indiviziune in care eram mostenitor, prin acest testament. Procesul legat de testament dureaza deja de 5 ani. Este f. important pentru mine sa am o horatare definitiva si irevocabila.
In calitate de parat pot eu sa cer repunerea pe rol a acestui recurs inchis din vina reclamantilor, daca prezint eu instantei care sunt bunurile cuprinse in testament?
Nu inteleg de ce in prima instanta nu s-a cerut taxa judiciara de timbru, legata de valoare bunurilor supuse testamentului, si se cere acum in recurs?
multumesc.