avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate larra_bv

Activitate larra_bv

Buna ziua, este prima data cand utilizez acest tip de informare.In speranta ca voi primii raspunsuri calificate in situatia pe care o voi expune va multumesc anticipat.

- Lucrez intr-un restaurant care se ocupa si de livrarea la domiciliu.
Totalul orelor lucrate pe luna de fiecare dintre colegii mei depasete 180 de ore. Din cate stiu ( poate eronat) pentru incadrarea pe norma intreaga sunt suficiente 176 de ore lucrate/luna. Cu toate acestea fiecare dintre noi, pentru a ne putea pastra locul de munca am fost nevoiti sa semnam contracte la jumate de norma (4 ore)
- concediile de odihna nu sunt platite si nici nu sunt compensate cu alte zile libere
- concediile medicale nu sunt decontate, angajatorul refuza sa primeasca fisele de concediu medical
- de asemenea as dori sa aflu daca angajatorul are posibilitatea de a trimite angajatii in concediu de odihna fortat, pe motivul " nu este treaba"
O alta situatie pe care as dori sa o reclam dar nu stiu caror organe trebuie sa ma adresez este cea a bonurilor fiscale, mai exact zilnic dupa o anumita ora( seara)angajatorul nu elibereaza bonuri fiscale pentru comenzile preluate atat in restaurant cat si la livrari. Evidenta incasarilor se face pe o coala a4. si printr-un sistem informatizat. Mai exact comenzile sunt preluate in mod normal, se genereaza nota de plata care este dusa clientului dar nu se mai scoate bonul fiscal.

Multumesc!