Garantii vor fi si ei executati pana la recuperarea intregii datorii.
Nu inteleg de ce nu ati consultat avocat mai inainte.
Ati facut un credit care probabil nici mostenitorii dvs. nu il va putea achita avand in vedere dobanzile...
Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur.
Asadar,
Am contractat un credit de tip punte in anul 2006, in valoare de aprox. 200.000 eur. Acest credit a fost garantat cu doua imobile, una proprietatea parintilor, iar cea de-a doua proprietatea unui prieten. In contractul de credit, cat si in actele aditionale ulterioare (creditul a fost prelungit cu 12 luni in 2011, respectiv cu inca 12 luni in 2012) eu am calitatea de imprumutat, si fidejusor, iar prietenul meu si parintii calitatea de garanti ipotecari. In contractele de ipoteca insa este un paragraf in care garantii ipotecarii accepta calitatea de codebitor solidar cu imprumutatul, renuntand la beneficiile diviziunii, discutiunii, etc.
La data contractarii creditului cat si la data actelor aditionale, nu ne-a informat nimeni ca in cazul garantilor ipotecari, raspunderea este solidara, respectiv raspundere personala cu toate bunurile.
A inceput executarea silita, iar executorul judecatoresc a declarat ca ii va urmari personal pe garantii ipotecari, datorita acelei clauze din contractul de ipoteca.
Ideea este urmatoarea: in cazul in care banca nu isi recupereaza intergral debitul prin vanzarea celor doua imobile, se poate indrepta impotriva garantilor ipotecari?