avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate rosculescupetre

Activitate rosculescupetre

Buna ziua.Sora mea este stabilita de peste 10 ani in Mexic. Este rezident permanent si are un copil cetetean mexican. As dori sa aflu daca ea trebuie sa plateasca Romaniei impozit pe veniturile sale. Va multumesc.
Buna ziua. Sunt lider de sindicat si ieri30.05.2013 a venit la mine un membru de sindicat cu ,,necazul" de a fiexecutat silit pentru un credit de 9000 leicontractat in anul 2006 la banca x. Pana in anul 2009 a platit, ulterior a intrat in imposibilitate de plata din cauza altor datorii aparute (pensie alimentara, alte rate etc.). A incercat sa ia legatura cu banca telefonic, pentru a cere o reesalonare a ratelor dar angajatii bancii cu care a vorbit i-au spus ca nu se accepta o astfel de masura. De atunci nu s-a mai intamplat nimic pana acum cateva zile cand a constatat ca are contul de salariu blocat. Intrband la banca, i s-a explicat ca ese executat silit de catre un executor pentru o firma de recuperare creante, pentru suma de 44.741.29 RON.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1.De ce banca nu a anuntat transferul creantei catre o firma de recuperare?
2.De ce nu a fost citat la locul de munca (locul de munca este cunoscut intrucat aici se face executia)?
3.De ce datoria a ajuns de la 9000 lei (trei ani platiti) la 44 721,28 lei?
4. Cum poate proceda membrul meu de sindicat pentru ca i se retine 33% din venitul net dar mai are si alte retineri ( pensie alimentara + alte rate) nemailuand nici un leu la salariu?
5. Pentru suma retinuta nu primeste nici un fel de chitanta.
As dori sa ajut acest om dar nu stiu cum. Va rog daca puteti dati-mi un sfat. Va multumesc.