avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate peteredy

Activitate peteredy

Răspuns la discuția Clauza de neconcurenta
In contract mai scrie ca salariatul se obliga sa nu presteze activitatile mentionate in clauza, pentru societati cu acelasi obiect de activitate sau similar cu cel al angajatorului, fara sa se specifice concret care sunt acele societati, dupa care se precizeaza ca exista si o lista cu aceste societati. Ma intreb de ce a mai fost adusa in discutie lista?

O instanta cum poate interpreta acel paragraf din CM? Textul din Codul Muncii are o importanta mai mare decat textul din CIM?

Daca ma angajez la concurenta pe alt post, in fisa caruia sa nu intre activitatile din clauza de neconcurenta, ce se poate intampla? Voi putea beneficia de indemnizatia din clauza de neconcurenta de la fostul angajator?
Răspuns la discuția Clauza de neconcurenta
Citez din Codul Muncii:"Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul."

Pe contractul meu de munca se face referire la o lista care se afla la resurse umane, nicidecum nu se specifica clar acei terti...ce parere aveti?
Buna seara! Am semnat un contract de munca acum un an si o luna, contract care include si o clauza de neconcurenta, potrivit careia nu am voie sa prestez anumite activitati specificate in CIM, ca voi primi o indemnizatie in cazul in care le indic un cont bancar si ca NU MA VOI ANGAJA la firme concurente, specificate intr-o LISTA care se afla la resurse umane si pe care o pot consulta la momentul incetarii CIM.
Avand in vedere ca in Codul Muncii este specificat ca in CIM trebuie "prevazut in mod concret" care sunt tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatiilor mentionate in clauza, intrebarea mea este:
Aceasta clauza specificata in CIM isi va putea produce efectul atata vreme cat in CIM nu am specificate concret care sunt aceste societati?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.