avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate lidiatipa

Activitate lidiatipa

Buna ziua,
as dori sa va intreb si eu ceva legat de un credit facut in 2007 pe o societate , care la o saptamana dupa obtinerea creditului am cesionat-o altor 2 persoane , care in fata functionarului bancii a semnat pentru preluarea acelui credit, dar garantia nu a fost mutata pe noi proprietarii ai SRL-ului. Garantia fiind facuta printr-un bilet la ordin semnat in alb cu numele societatii si numele meu propriu. Banca nu avea obligatia de a da la semnare celor 2 persoane si un alt bilet la ordin ? Pentru ca neschimbarea acelui bilet , astazi, eu sunt data in executare silita (pentru ca creditul nu a mai fost achitat) si in baza acelui bilet ma judec cu unitatea bancara si cu un executor judecatoresc. Nu mi se pare normal ca daca cei 2 noi proprietari ai societatii recunosc ca ei sunt titulati creditului sa nu fie raspunzatori si pentru neplata acestuia executandu-le lor averea, prin garantarea acestora printr-un nou bilet la ordin. Deci banca avea obligatia de a le da la semnare si un bilet la ordin , atunci cand ei au semnat un act aditional la contractul de credit ?
Multumesc.