avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate DDDAMORE

Activitate DDDAMORE

I will use a translation program to convert my question to Limba Romana and place it after the questions I raise in English here:

I am a US Citizen married to a Romanian National. We own an apartment together in Romania and live in it. I have been granted my "extended stay residency" in Romania for 5 years and received my identity card two days ago.

I did not receive any paperwork or documents advising me of my rights and duties or obligations ( for example, right to work, reporting any earnings, health insurance, etc.) and wish to be referred to a document that will provide me with this needed important information.

Any help or suggestions will be greatly appreciated.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Voi folosi un program de traducere pentru a converti întrebarea mea pentru Limba Romana și puneți-l după ce întrebările am ridica în limba engleză aici:

Sunt un cetatean american căsătorit cu un cetățean român. Detinem un apartament împreună în România și să trăiască în ea. Am fost acordat mea "rezidența sejur prelungit" în România de 5 ani și a primit cartea de identitate acum două zile.

Nu am primit vreun document sau documente ma sfatuit de drepturile mele și îndatoririle sau obligațiile și dorința de a face referire la un document care mă va oferi aceste informații importante necesare. ( de exemplu, dreptul la muncă, raportarea oricăror câștiguri, asigurari de sanatate, etc. )

Orice ajutor sau sugestii va fi apreciat foarte mult.
Răspuns la discuția Prelungire viza de sedere
For clarification: It is not a residency visa that I am currently in possession of. Rather, it is my US Passport evidencing the date that I entered Romania. The law provides a US Visitor the right to say in Romania for a total of 90 days in any 6 month period. It is the 90 days that are about to expire. Meanwhile I am told that my 5 year extended stay residency has been granted, but I am still without the paperwork proving that I have been granted that extended stay right.

If this changes your response in any manner, please respond again.

Thank you.

Pentru clarificare: nu este o viza de rezidenta, care sunt în prezent în posesia lui. Mai degrabă, aceasta este meu pașaport american care atestă data la care am intrat în România. Legea prevede un vizitator din SUA dreptul de ședere în România pentru un total de 90 de zile în orice perioadă de 6 luni. Este de 90 de zile, care sunt pe cale să expire. Între timp mi sa spus de către ofițerul meu de imigrare care mi 5 ani de rezidenta Extended Stay a fost acordat, dar eu sunt încă fără documente doveditoare de care au fost acordate, care sejur prelungit drept.

Dacă aceasta se modifică răspunsul în orice mod, vă rugăm să răspundeți din nou.

Mulțumesc.
I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following:

I-am scris această întrebare în limba engleză și oferă o versiune Google Tradus de aceeași întrebare imediat următoare:

I am a US Citizen seeking a 5-year extended stay visa or permit in Romania. I applied at the Bureau of Immigration for the visa a few weeks after arriving in Oradea. I have been told by the Immigration Officer that my request has been granted in Bucharest, but there has been a delay in me receiving my identity card and official documentation and now my 90 day automatic right to stay in the country without special exceptions is about to expire. What should I do?...leave the country, stay and be patient (knowing that if I am asked for papers by any police or official I have exceeded my legal stay...?????)

Sunt un cetatean american care caută o viză de 5 ani sejur prelungit sau permis în România. Am aplicat la Biroul de Imigrare pentru viza câteva săptămâni după sosirea în Oradea. Am fost spus de către ordonatorul de imigrare care cererea mea a fost acordat la București, dar a existat o întârziere în mine a primi buletinul de identitate și a documentelor oficiale și acum dreptul meu de 90 zile automate pentru a rămâne în țară, fără excepții speciale este pe cale de a expira. Ce ar trebui să fac? ... Părăsească țara, rămâne și de a fi pacient (știind că dacă am cerut actele de orice poliție sau oficial, am depășit șederii mele legal ...?????)