avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters292683

Activitate ContSters292683

Răspuns la discuția Contract Anaf pt chirie
Buna ziua!

Daca optati pentru taxare in sistem forfetar ( in formularul 220 ), pana in 5 contracte de inchiriere impozitul total incluzand CASS este: 12.9% din suma.

De exemplu la o chirie de 2000 RON pe luna.
Baza de calcul: 60% din suma=(60/100)*2000=1200 RON
Impozit pe venit: 16% din baza de calcul=(16/100)*1200=192 RON
CASS: 5.5% din baza de calcul=(5.5/100)*1200=66 RON
Total impozit = Impozit venit+CASS=192 RON + 66 RON=258 RON

Tot 258 RON obtineti inmultind 12.9% cu valoarea chiriei (12.9/100)*2000 RON=258 RON
Buna dimineata!

Un credincios, fost preot ( care a fost caterisit - a pierdut dreptul de a sluji ) se duce sa se impartaseasca intr-o biserica.
La momentul impartasaniei spune "preotul X" pentru ca preotul ce administreaza impartasania sa spuna formula impartasaniei "Se impartaseste robul lui Dumnezeu+(numele)/(preotul numele)" si sa-l impartaseasca.

In cadrul cultului - recunoscut de stat - impartasania se ofera gratuit si nu se pretinde o taxa pentru ea, dar painea si vinul au fost cumparate de cineva ( de parohie ). ( * )

In cel mai defavorabil caz, in care preotul spune "I-am dat impartasania pentru ca e preot" existand astfel o legatura de cauzalitate, si si tinand cont de afirmatia ( * ) de mai sus este infractiunea de inselaciune sau nu?

Despre calitatea de preot,se poate pierde la pierderea dreptului de a profesa? ( cum e cazul la medici din cate stiu )

Invatatura cultului e ca odata ce ai primit harul preotiei acesta nu ti se poate lua chiar daca din punct de vedere lumesc prin caterisire esti trecut in randul laicilor.

Va multumesc!
Buna ziua!

In cazul in care o firma care are cod CAEN 7820 ( activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului ) spune ca o sa incheie contract pe perioada nedeterminata pentru ca persoana sa lucreze la o alta companie:
cate contracte de munca vor fii incheiate pentru acea persoana?
Nu inteleg exact din Codul Muncii art 95 - alin (2) si (3).

Va multumesc!

CAPITOLUL 7 - Munca prin agent de muncă temporară
Art 95 Codul Muncii -
Art. 95. [contractul de munca temporara multi-misiune]
(1) Contractul de munca temporara se poate incheia si pentru mai multe misiuni, cu respectarea termenului prevazut la art. 90 alin. (2).
(2) Agentul de munca temporara poate incheia cu salariatul temporar un contract de munca pe durata nedeterminata, situatie in care in perioada dintre doua misiuni salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara.
(3) Pentru fiecare noua misiune intre parti se incheie un contract de munca temporara, in care vor fi precizate toate elementele prevazute la art. 94 alin. (2).
(4) Contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara!

Situatie: o cladire de birouri are in fata de-a-lungul ei un spatiu in care pe jos e marmura; deci geamurile cladirii, marmura vreo 5 metri apoi trotuar.
Spatiul cu marmura e inaltat cu 20-30 centimetri fata de nivelul solului.

Intre zona cu marmura si trotuar sunt mai multe ghivece cu flori pe 60% din lungime cladire.
Intrebare: este acest spatiu proprietate privata?

Mai exact: un angajat al firmei de paza m-a intrebat de ce merg pe-acolo.
Va multumesc pentru raspuns! :)
Buna ziua!

Pentru a ridica suma de bani din banca ramasa de pe urma cuiva, trebuie sa se prezinte cu certificatul de mostenitor la banca toti mostenitorii impreuna?
Poate merge si fiecare mostenitor separat?

Va multumesc!
Buna seara!

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Nu mentioneaza vreo baza.
Buna ziua!

Sunt abonat la un operator de servicii telecom si am primit prin e-mail o notificare conform careia voi fii taxat cu o suma pentru transmiterea facturii prin posta.
Si ca daca nu sunt de acord cu modificarea contractului conform OUG 111/2011 art. 51 alin. 7 am dreptul la a denunta unilateral contractul.

OUG 111/2011 art. 51 alin. 7:
"în toate cazurile în care contractul încheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificării unilaterale, acesta este obligat să notifice în avans abonatului cu privire la intenția sa și la modificările pe care urmează să le efectueze. începând cu momentul primirii notificării, abonatul trebuie să beneficieze de un termen de cel puțin 30 de zile pentru exercitarea cu bunăcredință a dreptului de denunțare unilaterală a contractului, în cazul în care nu este de acord cu modificările impuse de furnizor, fără plata niciunor penalități sau despăgubiri."

1. E legala modificarea unilaterala a contractului? Pentru ca operatorul sa faca lucrul asta trebuie sa existe in contractul initial prevederea ca poate modifica termenii unilateral?
2. Pot refuza operarea acestei modificari ( taxarea pentru transmiterea prin posta a facturii ) si ramane la contractul initial?

Multumesc!
Buna seara!

Daca am un site ca persoana fizica si vizitatorii au posibilitatea de a dona dand click pe un buton si fiind redirectionati catre o pagina Paypal sumele astfel primite sunt supuse impozitarii?

Din consultarea Codului Fiscal 2016 ( Legea nr. 227/2015 actualizata prin OUG 57 din 9 decembrie 2015 ) intelegerea mea este ca nu insa vreau sa fiu sigur.
[ link extern ]

"ART. 62 - Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
p) sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare şi aur financiar, primite cu titlu de moştenire ori donaţie[...]"

Va multumesc!