avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate youseespike

Activitate youseespike

Am consultat 571/2003, varianta actualizata si nu inteleg ca ar exista vreo diferenta in calculul impozitului pe salariu. Adica la toata lumea se aplica 16% la brut mai putin contributiile obligatorii.
Inteleg eu gresit?
Buna ziua,
Firma care tine contabilitatea asociatiei de proprietari sustine ca din 2013 candva, impozitul pe salariul administratorului se calculeaza diferit in sensul aplicarii a 16% la venitul brut, adica la aceeasi baza la care calculeaza si contributiile. Eu sustin ca e calculat eronat si ca ar trebui aplicat 16% la diferenta dintre venitul brut si contributiile obligatorii. Ei sustin ca exista o modificare legislativa noua la 571/2003 si ca este diferit in functie de contract sau conventie.
Mentionez deasemneea ca pentru ingrijitoare calculul impozitului pe salariu se face prin aplicarea a 16% la diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii.
Imi puteti spune daca exista o modificare legislativa recenta de care eu nu stiu si cei de la firma de contabilitate calculeaza salariul corect in cazul administratorului.
Multumesc