interesanta propunerea cu comisia rogatorie desi nu cred ca e cazul.
problema mea este ca parintii mei se trezesc cu politisti la usa in fiecare luna care ii ameninta ca ma vor aduce acasa cu inerpolul si alte minuni. cu alte cuvinte, incearca sa faca presiuni ca eu sa ma prezint la politie pentru declaratii. oricum, am decis sa angajez avocat care sa se intereseze de dosar. intrebarea mea este de ce nu ajunge acest dosar in instanta? de ce e atat de important in acest stadiu ca eu sa fiu audiat? pot sa-i opresc sau sa-i reclam pentru vizitele dese la ultimul meu domiciliu declarat in tara? nu de alta dar parintii au o varsta si se simt deranjati multumesc
Buna seara, am cateva nelamuriri fata de o citatie de la politie.
Am primit o citatie prin care am fost invitat sa ma prezint la Politie in calitate de faptuitor intr-un dosar de frauda.
Mentionez ca am lucrat in asigurari timp de 6ani dupa care am decis sa ma mut din tara. in 2011 mai exact in aprilie am plecat din tara si de atunci nu m-am mai intors, avand resedinta si sreviciul aici.
problema este ca aceste citatii la politie le primesc din 2012 si le-am ignorat pana acum.
intrebarile mele sunt
1 daca pot angaja un avocat sa se prezinte in locul meu?
2 pot fi obligat sa ma intorc in tara? stiu ca politia poate intocmi mandat de aducere dar o poate face si cu rezidentii din alte tari?
3 de ce de 2ani politia incearca sa ma citeze pentru niste declaratii, care este stadiul dosarului si cat poate sa dureze acest "joc" ?
4 rezolv ceva daca de exemplu dau un telefon si sa-mi spun declaratia?
5 exista o alta cale de rezolvare in afara prezentarii mele la sediul Politie. (exclud intoarcerea in tara, motivele fiind personale si locul de munca.
6 care este parcursul unui dosar aflat in ancheta la politie? din cunostintele mele politie- procuratura si instanta, ori procurorul poate intoarce dosarul pentru strangere de probe?
Multumesc pentru ajutor, nu cunosc prea multe aspecte juridice si niste sfaturi mi-ar putea fi de folos.
nu am fost condamnat niciodata si stiu ca in anii in care am lucrat la o minunata companie de asigurari numita carpatica, mi-am strans o gramada de prieteni.