avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate Duce

Activitate Duce

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Va multumesc mult pentru raspunsuri, dar mai ales pentru sprijinul moral, pe care l-am primit odata cu acestea, pentru ca eram cu nervii la pamant de dimineata cand am aflat. Dar acum se pare ca exista o raza de speranta. Chiar daca ar fi sa platesc pensia restanta, desi....., sunt convins ca lucrurile astea nu raman nepedepsite. Dar este o vorba ca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Multumesc mult.
Buna ziua
Va prezint situatia in care ma aflu. In urma cu 2 ani am divortat, copilul rezultat din casatorie, o fetita de 10 ani atunci, a ramas in intretinerea mamei, eu urmand sa platesc pensie alimentara. Ulterior pronuntarii divortului, ea fiind cadru militar iese la pensie cu ordonanta, desi avea numai 37 ani si am facut un partaj voluntar la notar prin care am impartit apartamentul fara bunurile din casa. In actul de partaj voluntar am specificat ca nu am pretentii la bunurile din casa, apartamentul l-am evaluat noi, deci nu a fost o evaluare specializata la o suma din care PE ACT eu am declarat ca am primit jumatate (300 milioane lei vechi) dar acesti bani nu i-am luat deoarece am convenit cu fosta sotie sa ii las in vederea "compensarii" pensiei alimentare. Urma sa facem si un act notarial in care ea sa declare ca a primit acesti bani. Acest lucru nu s-a intamplat deoarece acuza tot felul de motive pentru amanarea efectuarii declaratiei ei. Eu fiind de buna credinta am asteptat si timpul a trecut. Acum, ea ma da in judecata pentru ca nu i-am platit pensia alimentara tot acest timp, desi am participat si cu bani, adica i-am dat mereu bani copilului, i-am cumparat multe lucruri, pe care le pot dovedi cu acte. Fosta sotie in schimb are probleme psihice, a fost internata in spitale de specialitate de cateva ori, si mai mult de asta, in toamna trecuta pleaca din tara in Spania, la munca, dar pe fondul unei crize psihice se pierde prin Italia si tot la interventia mea la Consulatul din Milano, reusesc sa o aduc inapoi in tara, ea fiind internata intr-un spital deoarece a fost gasita fara acte si intr-o stare foarte grava din pct de vedere psihic. Nu am deschis nici o procedura de reincredintarea minorului desi ar fi trebuit sa fac asta deoarece am fost convins ca ne putem intelege chiar daca suntem despartiti. Dar acum ea ma da in judecata, am inteles ca s-a dus la procuratura, pentru plata pensiei din urma.
Intrebarile mele sunt:
1.Daca am fost prost si am semnat acel act de partaj fara sa imi iau o asigurare ca partea mea din apartament compenseaza pensia alimentara, pot, pe baza actelor si chitantelor, sa probez in instanta ca am facut cheltuieli in beneficiul minorei ? Cheltuieli ce pot fi scazute din pensia alimentara restanta ?
2.Mai pot ataca in vreun fel acel act de partaj voluntar, in care am semnat ca am primit banii, dar nu am primit nimic ?
3.Pot deschide proces de reincredintarea minorei pe baza faptului ca nu este o mama morala si nu are discernamant ?
4.In situatia in care nu mai am ce face, pot plati pensia restanta fara sa a suferi vreo condamnare ?
Va rog din suflet, desi sunt convins ca aveti multe alte probleme sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
Mentionez ca divortul s-a pronuntat in comun acord al partilor, nefiind necesara motivarea acestuia, in fapt am divortat din cauze de incompatibilitate.