avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate Takeda

Activitate Takeda

Directorul si consiliul de administratie nu au dreptul sa refuze avizul deoarece incalca legea, am sesizat ISJ deja si au spus ca daca pana pe 17 nu am avizul directorul va suporta consecintele, oricum eu sunt hotarat sa actionez in instanta scoala, am vorbit si la presa locala sa publice cazul sa vedem ce se intampla
Am facut cerere inainte de data specificata( 17-18 august)
Acordul se depune pe 17-18 august
Multumesc pentru raspuns
Eu am depus acordul, scoala la care vreau sa ma detasez ma doreste, dar directorul de la scoala unde sunt titular nu vrea sa-mi semneze avizul. Din metodologie reiese clar, ca nu ma poate bloca si ca daca eu imi exprim acordul de a ma detasa nu are ce sa faca. Vreau sa va intreb cum pot actiona in continuare pentru ca directorul acela incalca legea ( nr 53/2003 art 3) privind drepturile omului si libertatea de miscare.
Va multumesc
Buna ziua,

Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am nevoie de avizul unitatii unde sunt titular. Directorul acestei unitati refuza sa-mi acorde avizul. In metodologie scrie foarte clar:Detaşarea personalului didactic titular se realizează cu avizul consiliului/consiliilor de
administraţie al/ale unităţii/unităţilor de învăţământ la care cadrul didactic este titular, ţinând
seama de prevederile art. 247, art. 248, art. 262 şi art. 263 alin. (1)-(10) din Legea nr. 1/2011 cu
modificările şi completările ulterioare, de condiţiile prevăzute în prezenta Metodologie şi de
principiile fundamentale prevăzute la art. 3 din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi
completările ulterioare.
La articolul 3 din legea nr 53/2003 spune foarte clar:1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)—
(3) este nul de drept.
Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile date este legal refuzul de acordare a avizului?
Va multumesc
Buna ziua,
Va prezint situatia tatalui meu: In urma cu 3 saptamani a fost acuzat de o vecina de palier ca i-ar fi furat o suma de bani din casa. Aceasta vecina ia dat cheia tatalui meu acum 7 ani pentru a avea grija de ea daca se intampla ceva. De 7 ani tatal meu nu a intrat niciodata la ea in casa fara ca aceasta sa se afle in locuinta. Respectiva l-a acuzat initial de furtul a 4600 de lei apoi de furtul a 9600 de lei sustinand ca au disparut acesti bani cand ea nu era acasa iar cum tatal meu avea cheia sigur el i-a furat.Tatal meu a fost la politie a dat o declaratie iar cei care ancheteaza i-au solicitat efectuarea testului poligraf. Stiindu-se nevinovat si de buna credinta a acceptat. Acum dupa documnetare pe acest site am vazut ca este irelevant si chiar poate sa incurce acest test in sensul ca si un om nevinovat poate pica testul. Tatal meu a avut tuberculoza, pe 28 martie a iesit din spital, si este sub tratament medicamentos strict. De asemnea este diabetic(insulina) si cardiac. In aceste conditii de tratament testul poate fi proba?Daca a acceptat efectuarea testului se poate razgandi acum tinand cont de faptul ca testul nu se face persoanelor aflate sub tratament medicamentos dur?

Va multumesc si astept niste sfaturi si ce putem face in aceasta situatie.