avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Activitate kentosul

Activitate kentosul

alin.(2) din art.3 spune ca ... Numărul funcţiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include funcţiile de demnitate publică alese sau numite, precum şi cele asimilate acestora, funcţiile de primar, de viceprimar, de preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean, funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţiile publice de secretar al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, funcţiile de administratori publici, funcţiile de conducere din cabinetul demnitarului

In consecinta, legea este data, dupa parerea mea, mai mult pentru institutiile publice care au in compunerea lor foarte multe persoane ca si personal civil contractual, iar daca 12% functii de conducere din institutie NU INCLUDE si functiile de demnitate publica, adica sunt o exceptie de la regula, atunci nici in calcularea celorlalte posturi de conducere nu se iau in calcul.

sintagma
numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice care are în aparatul propriu/de specialitate şi personal contractual ori, după caz, numai personal contractual să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate.
, imi indica faptul ca functiile de conducere/demnitate publica se identifica cu institutia si nu se supun calculului, ci numai pentru restul de functii (cabinetul cu demnitar cu tot, in intregime fiind exclus de la calcul).

Nu sunt jurist de formare, sunt specialist pe resurse umane si cred ca am interpretat bine ceea ce este stipulat in actul normativ. In caz contrar, rog un jurist sa interpreteze corespunzator domeniului cele precizate in actul normativ.

Articolul 3
(1) Instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la art. 1 alin. (1) au obligaţia să îşi modifice structurile funcţionale, astfel încât numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice care are în aparatul propriu/de specialitate şi personal contractual ori, după caz, numai personal contractual să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate. Pentru determinarea numărului total al funcţiilor de conducere prin aplicarea cotei de 12%, se procedează după cum urmează:
a)în cazul în care numărul rezultat este mai mic de unu, acesta se rotunjeşte la întreg;
b)în cazul în care numărul rezultat este mai mare de unu, acesta se rotunjeşte la numărul întreg imediat superior acestuia, dacă fracţiunea este mai mare de 0,50.
(2) Numărul funcţiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include funcţiile de demnitate publică alese sau numite, precum şi cele asimilate acestora, funcţiile de primar, de viceprimar, de preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean, funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţiile publice de secretar al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, funcţiile de administratori publici, funcţiile de conducere din cabinetul demnitarului şi funcţiile de conducere a căror ocupare se face prin detaşare cu personal din cadrul instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform statelor de organizare „Anexa M“, aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Deci ... functiile de demnitate publica alese sau numite, precum si cele asimilate acestora, nu intra in calcul!