avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate 27 oana

Activitate 27 oana

Răspuns la discuția uzufruct viager help
va multumesc pentru raspuns imi vor fii de mare ajutor
atunci inteleg ca dupa decesul unchiului meu bunurile din casa care prectic ma numesc inca depeacum proprietar se impart?
as dori sa mai revin si cu o alta intrebare ce se intampla cu bunurile din casa respectiva dupa decesul unchiului meu?
este foarte adevarat de aceea prezumtie m-am speriat si intelesesem acest lucru ca se aplica doar pentru cei cu derpt de mostenire..
despre faptul ca nu se poate renunta la aceea clauza d-na notar mi-a spus ca se poate renunta in orice moment prin semnarea unei declaratii scrise de catre unchiul meu in fata notarului din pricina unui x motiv sau pentru o anumita suma de banii (nu este si cazul meu), dar totusi a spus ca se poate ca exista mai multe variante si ca in acest mod as deveni proprietara cu drepturi depline
Din cate am inteles eu la semnarea contractului la clauza se poate renunta oricand in fata notarului si eu pot deveni proprietara cu drepturi depline chiar si inainte de deces.
Am inteles ca asa se intampla si in cazul in care se doreste ca apartamentul sa fie revandut in cazul in care cel care si-a rezervat aceasta clauza mai este in viata
as dori daca se poate sa-mi explicati mai pe-ndelete daca se poate, daca ar ricica aceea clauza in fata unui notar nu ar reglementa situatia intrand eu imediat in posesia apartamentului? dupa decesul unchiului se poate reveni la aceeasi problema ca inainte de ridicarea clauzei?
ce inseamna obligatii contractuale?
mai mult decat acel uzufruct viager de care unchiul meu a spus ca vrea sa renunte oricand la el, ca daca stiam ca e asa de ce nu am spus ca nici nu mai trebuia trecut in contract
intrebarea mea este daca aceasta clauza este ridicata ma mai poate actiona in judecata? devenind o vanzare cumparare simpla si ce este cu acea lege care am citat-o mai sus ma incadrez eu in asa ceva?
Hello,

As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, am sa descriu exact situatia pentru a-mi putea raspunde cat mai exact:

Am cumparat de la unchiul meu apartamentul acestuia rezevandu-i dreptul de uzufruct viager; in familie situatia sta in felul urmator: pe timpul vietii matusii mele cei doi si-au facut testament in cazul in care unul din cei doi decedeaza apartamentul ramane in intregime celuilalt, asta pentru a nu fi atacata de surori sau parinti deoarece cei doi nu au copii. Dupa decesul matusii unchiul meu a facut succesiunea revenindu-i in intregime apartamentul, asta dupa ce bunica mea a semnat in fata notarului ca rudele din partea matusii renunta la bun. Acum acest bun ar urma sa fie mostenit de sora unchiului meu. Vanzandu-mi mie acest apartament aceasta isi pierde dreptul la mostenitoare, dar acest contract are acea clauza de uzufruct viager.
As dori sa stiu daca dupa decesul unchiului meu aceasta ma poate actiona in instanta incercand sa se foloseasca de " instrainarea cu titlu oneros facuta unui succesibil in line dreapta, reprezinta o donatie, daca instrainarea s-a facut cu rezerva uzufructului" sau de orice altceva de ceea ce eu nu stiu inca? (mentionand faptul ca eu nu am nici un drept de mostenire asupra acestui bun)
Daca se poate intampla asta renuntarea la uzufructul viager in timpul vietii unchiului meu ar fi suficienta pentru a nu mai avea nici un fel de problema si pentru a nu ma mai putea actiona in judecata?