In calitate de nepot, mostenitor legal -prin tata decedat, iar cea care are pretentii, are tot calitate de nepot. Mentionez ca bunica care a decedat a avut 6 copii, toti decedati.
Buna ziua.
Vin cu o intrebare referitoare la o decizie ANRP de retrocedare, conform legii Legea nr. 1 din 2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997.
Pot fi atacat in instanta de catre o mostenitoare legala, care nu a facut nici un demers pentru cererea dreptului de proprietate asupra terenurilor sub incidenta legii, aceasta avand pretentia de a cere desbagubire in bani, intrucat, spune ea, nu a stiut de faptul ca trebuia sa depuna si ea o cerere pentru retrocedare.
Mentionez ca pana in momentul de fata nu s-a facut nici o deschidere a succesiunii dupa cel decedat, iar de la data deciziei ANRP de desbagubire au trecut 5 ani. Pot fi executat silit, pentru a imparti banii cu celalalt mostenitor.
Multumesc pentru un eventual raspuns.
Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare. Am o bunica care avea in proprietate un teren undeva la tara. Inconjurata si de tiganii de acolo, a fost convinsa sa mearga la un notar public pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare pentru acel teren. Ideea este ca bunica mea era in posesia urmatoarelor documente: certificat de nastere, certificat deces al bunicului, certificat de casatorie. Acum vine si intrebarea: Cum ar fi putut incheia in fata unui notar public un act de vanzare cumparare cu o persoana, neavand buletinul de identitate si titlul de proprietate asupra pamantului, acestea fiind in posesia mea? Cum pot verifica documetele unui notar, care nu vrea sa imi demonstreze ca acel act s-a incheiat in fata lui?
Mentionez ca bunica mai are 2 copii in viata.