avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate manuelai

Activitate manuelai

Răspuns la discuția Nerespectare acord de mediere
Noi trebuie sa plecam din tara in 5 zile, iar sotul se chinuie de 10 ani (de cand a divortat) sa scape de fosta sotie, care il considera in continuate sotul ei, asa ca nu avem cu cine discuta. Am crezut ca in urma acordului pe care si l-a dat la mediator o sa rezolvam ceva, dar ne-am inselat. Rau este ca la judecatorie nu putem obtine custodie unica, pentru ca unii judecatori considera mama ca fiind singurul parinte care poate avea grija de copil......chiar daca acesta nici nu vrea sa mai auda de mama.

Eu voiam sa stiu, daca este legal sa incalci un accord semnat la mediator....
Răspuns la discuția Nerespectare acord de mediere
Ne da procura de iesire din tara, cu conditia sa mearga cu noi si celalalt copil al ei , care este trimis numai sa ne faca concediul un cosmar. Acordul a fost semnat la mediator, urmand sa meraga la notar pentru procura.
Buna ziua,

In urma cu un an, fetita sotului (15 ani) a decis ca nu mai vrea sa stea cu mama, iar de atunci locuieste la noi (orase diferite -350 km distanta). In urma cu doua saptamani, sotul si fosta sotie au reusit sa incheie un acord de mediere, prin care se stabilea domiciliul minorei la domiciliul tatalui, custodie comuna, program de vizite si acordul de a merge in strainatate in concediu (procura notariala). Acum, mama ne conditioneaza plecarea in strainatate; trebuie sa mergem si cu celalalt copil al sotului (18 ani), desi acesta nu vrea sa mearga cu noi si nici noi nu dorim avest lucru, deoarece ar veni numai "in inspectie".
Va rog sa imi spuneti ce putem face in aceasta situatie. Acordul de mediere va fi inregistrat la judecatorie in luna septembrie.

Multumesc
Locuiesc in sectorul 6.
Buna seara,

As vrea sa stiu unde si cat trebuie sa platesc pentru o contestatie la titlu executoriu si la executare (Judecatoria Sector 3). Suma pentru care a fost solicitata executarea silita este de 4.500 ron plus 696 lei cheltuieli.
Este normal sa stiu despre executare doar in momentul cand primesc instiintarea privind masura popririi?
Tremenul de contestatie la executare este de 5 zile de la comunicare. Daca aceasta comunicare am primit-o in data de 20.06.2013 si avand in vedere ca au fost 3 zile libere, care este ultima zi in care pot depune aceasta contestatie?

Multumesc,