avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate elenadinica

Activitate elenadinica

Răspuns la discuția Partajarea dupa divort
Daca la judecatorie a fost oprit actul de casatorie si divortul nu a fost pronuntat inca, pentru a face un precontract de vanzare a apart. imi trebuie actul de divort?
Mai am o intrebare:
Ne-am hotarat de comun acord sa divortam la oficiul de stare civila, si in acea perioada de o luna (cat dureaza divortul) sa cautam cumparatori pentru apartament.
Ideea e ca sotul e o persoana dificila, nu pot avea foarte mare incredere in el, astfel incat, din cate mi-am dat seama, ar putea ori sa nu mai imi semneze pentru divort ( asta peste o luna, deci la incheiere), ori, sa nu mai vrea sa semneze pentru vinderea definitiva a apartamentului.

In concluzie, daca nu da cea de a 2a semnatura cum ca e de acord cu divortul, banuiesc ca astfel divortul nu se mai acorda si astfel trebuie sa il chem in fata instantei.
Dar daca intre timp am pus la vanzare apartamentul, si ni s-a dat un acont, pot vinde fara semnatura lui, tinand cont ca , in aceasta situatie as fii tot casatorita, nesemnand pentru definitivarea divortului ce initial l-am considerat de comun acord?

Deci pot vinde apartamentul ce e pe numele meu de fata , chiar si daca nu imi acorda divortul? Sau pot face acest lucru DOAR dupa divort?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
Am achizitionat un apartament cand eram necasatorita (deci pe numele de fata) , apoi l-am platit impreuna cu sotul, in rate.
Intentionez sa intentez divort, insa sotul nu doreste, si astfel , vreau sa stiu daca, dupa ce divortez la judecatorie, am dreptul sa vand apartamentul fara semnatura lui, fiind pe numele de fata achizitionat.
Imi dau seama ca are dreptul ca jumatate din apartament si din bunuri, si am de gand sa i le dau, dar daca nu o sa vrea sa vanda, ce pot face?
As prefera sa nu ajung la proces de partajare deoarece nu am banii necesari.
Pot vinde fara acordul lui si apoi sa-i dau partea lui?
Multumesc.