avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate omisi

Activitate omisi

Răspuns la discuția Depasire termen la antecontract
"Comisionul este datorat la data semnării antecontractului, independent de neîncheierea ulterioară a contractului de v/c."

Daca nu se vinde apartamentul tot trebuie sa platesc comision la agentie? In antecontract este scris asa "Odata cu semnarea antecontractului, partile se obliga sa achita comisionul agentiei..........., respectiv 2% din pretul vanzarii pana la data semnarii actelor la Notariat"
Buna ziua!
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in calitate de vanzator pt un apartament. Apartamentul a fost vandut prin agentie. In antecontract sunt urmatoarele "In cazul in care promitentii-cumparatori nu isi va respecta obligatia asumata prin prezentul act pana la data convenita, promitentii-vanzatori, vor pastra suma platita cu titlu avans care are in acest caz caracter de arvuna", si "Odata cu semnarea antecontractului, partile se obliga sa achita comisionul agentiei..........., respectiv 2% din pretul vanzarii pana la data semnarii actelor la Notariat"
Am inteles ca termenul de plata stabilit in antecontract nu va fii respectat, si vor sa prelungim termenul cu o luna.
Daca eu nu sunt de acord cu prelungirea termenului, ce obligatii mai am fata de cumparator si agentie?

Am sa detaliez un pic cazul prezentat mai sus.

Cand am observat publicatia de vanzare, am vizitat imobiluil. Teren imprejmuit cu gard in spate limita este malul unui rau, si pe teren o casa veche din len cu tencuiala noua, termopan. Lucrand la o firma de topografie, am masurat terenul si casa. Din masuratori a rezultat 821mp fata de 1235 mp prezentat in publicatie, iar casa de 60 mp fata de 90mp prezentat in publicatie. In casa este totul demontat si prizele sunt scoase din pereti, tevile, centrala. Are fundatie din piatra in publicatie este specificat fundatie din beton, anul construirii necunoscut.

Am sunat executorul si am prezentat situatia. Mi-a sfatuit sa fac o oferta cu situatia reala, si ca ajutor mi-a trimis si copia Raportului de evaluare intocmit in feb 2012. Si surprize! Din raport am aflat ca proprietatea este compus din doua CF, unu era Extras de carte funciara altul era o copie de Carte funciara veche. S-a facut evaluare fara sa fie masurat de un expert topografic.In fine am luat preturiile din raport am scazut 25% si am trimis oferta, si asteptam raspunsul.

Am asteptat o luna, si am sunat la executor si surprize! Afost o licitatie la care eu nu m-am prezentat asteptand raspunsul, doar s-a prezentat un domn, care in ciuda faptului ca era singur nu a cumparat imobilul, doar nici nu a retras bani. Am aflat si faptul ca oferta mea afost respins de catre banca.

La urmatoarea licitatie m-am prezentat si eu, era si domnul repectiv insotit de un executor judecatorec, si din nou surprize! Nu s-a tinut licitatia cica nu s-a publicat data licitatiei pe internet ca s-a blocat contul de email al executorulu, si nu s-a putut posta publicatia de vanzare.

Am renunta la imobil si nu m-am prezenta la urmatoarea licitatie,doari am aflat ca domnul respectiv s-a prezentat si nu a cumparat imobilul.

Urmatoarea licitatie va fi saptamana viitoare, nu stiu ce sa mai cred...ce sa fac. Daca socotesc pretul imobilului cu diferentele sus mentionate ajung undeva la 60% din valoarea prezentata in publicatie de vanzare. Daca mai scad cele 25% permise de banca, ar fi pretul ideal. Daca ofer 51% din pretul actual, si merg in instata, oare am destule dovezi? Pot sa castig cauza?
Daca cea mai mare oferta este 51% din pretul evaluat, executorul este obligat sa adjudece imobilul?
Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca.
Pretul actual este mai mic cu 25% fata de pretul evaluat, si nu va fi scazuta pana la 51% din pretul evaluat in ciuda faptului ca din 2011 nu sa vandut.Am inteles ca banca nu permite ca executorului sa vanda mai ieftin de 75% din valoarea evaluata.
Un urma verificarilor am observat ca lipseste din teren 400 mp, si casa are o suprafata mai mica decat cea prezentata de executorul judecatoresc, diferenta mp casa+teren ar fi in jur de 25% din pretul evaluat. Diferenta provine din faptul ca nu afost masurat imobilul de un topograf, datele cu care a lucrat evaluatorul este o copie de carte funciara veche. Imobilu este imprejmuit, si pe o parte este malul unui rau (lucrez la o firma de topografie).
Ca urmare am trimis o oferta conform situatei din fata locului la executor cu preturile reale. Executorul a transmis oferta si observatiile mele bancii. Banca nu a luat in considerare diferentele, si a respins oferta.
Intrebarea mea este daca executorul este obligat sa vanda imobilul daca sunt doi participati la licitatie la 51% din pretul evaluat al imobilului?
Am inteles ca chiar daca va vinde imobilul la 51% din pretul evaluat, banca va merge in instata, si voi pierde imobilul. In cazul aceasta am sansa sa castig procesul cu banca?