avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate sebi_hsa

Activitate sebi_hsa

Este foarte simplu ce doresc, am spus si mai sus. Doresc o formula care sa se verifice.
Cata credibilitate are formula prezentata de dumneavoastra, daca in momentul celei mai simple verificari (fara zile libere, o luna intreaga lucrata), nu imi da rezultatul corect (salariul intreg pe o luna)?
Formulele de calcul pe care le-am scris in deschidere cel putin se verifica.. nu stiu daca este una din ele cea folosita la calcul, dar macar se verifica.

Apropos, daca doriti sa obtineti aceeasi suma dupa o inmultire si o impartire, asigurati-va ca factorii de inmultire si impartire sunt egali.. aritmetica de baza.
Poate cineva sa-mi dea un raspuns, si eventual o formula coerenta, care se verifica?
Si totusi, daca e sa fac proba acestei formule in ipoteza ca NU exista zile de concediu fara plata, nu functioneaza, nu?
1000/168*(168+16)=1095

Rezultatul ar fi trebuit sa fie 1000 RON, la fel ca intr-o luna intreaga, indiferent de sarbatori legale sau nu, ceea ce inseamna ca nu e corecta aceasta formula.
Rezulta ca la calcularea platii pe ora intr-o luna, se iau in considerare doar orele de lucru efectiv (totale), fara cele din zilele de sarbatoare (1000/168, in loc de 1000/(168+16)), iar la calcularea salariului final, se iau in calcul orele de sarbatoare (1000/168*(112+16))... pare putin contraintuitiv.
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti cum se calculeaza corect salariul intr-o luna care contine sarbatori legale. Mentionez ca nu s-a lucrat in zilele de sarbatoare legala. Am 2 variante, din care doar una este corecta.

Concret, luna Mai 2013, in care au fost si zile de concediu fara plata (7 fara plata):
21 zile lucratoare total + 2 sarbatori legale (168 ore normale + 16 ore sarbatori legale)
14 zile lucrate + 2 sarbatori legale (112 ore lucrate + 16 ore sarbatori legale)
Se da ca exemplu un salariu de 1000 RON / luna

Caz 1:
1000/(168+16)*(112+16) = 695,65 RON

Caz 2:
1000/168*112 = 666,66 RON