avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate veitina

Activitate veitina

Răspuns la discuția Reclamatie administrativa
Cum procedez in cazul in care am primit raspuns negativ din partea autoritatii publice?
Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar pina acum nu am primit informatia ceruta.Dupa cate zile trebuie facuta reclamatia administrativa?
Si totusi intrebarea mea este cum putem stopa aceste ilegalitati,care sunt pasii de urmat ,unde sau cui trebuie sa ne adresam,?
Imi amintesc de vremurile cand nu aveai voie sa pui intrebari,sa comentezi sau sa raspunzi fara a fi intrebat,fiind redusi la tacere, traim oare aceleasi vremuri?
Sunt consilier local in cadrul consiliului local al comunei X şi am nevoie de ajutor de la un specialist la urmatoarea problema.
In calitate de consilier local, am primit mai multe sesizari facute de catre unii angajati ai primariei cu privire la utilizarea banilor publici in scop personal de catre conducerea primariei impreuna cu personalul din serviciul contabilitate.
In urma acestor sesizari am cerut explicatii conducerii primariei care nu a oferit un raspuns clar legat de utilizarea acestor sume mari de bani,ceea ce m-a determinat sa pun aceasta problema in discutie in urmatoarea sedinta a consiliului local.
Indrazneala mea de a pune intrebari legate de cum au fost cheltuiţi banii publici a avut consecinte grave :jigniri,amenintari,calomnii, şi la un pas de a fi lovit de un angajat ,chiar in cadrul sedintel consiliului.
Mentionez ca nu am cerut niciodata nici un favor conducerii,nu am ,şi nu am avut afaceri cu cei din administratia locala, nu m-a interesat obtinerea de bunuri sau servicii ,sunt un simplu consilier care are obligatia de a veghea la binele comunitatii in care am ales sa traiesc.Mai trebuie sa dau un indiciu .
Deoarece colegii mei consilieri, majoritatea , au diferite interese:( legate de paduri,sau presteaza servicii fara autorizatii,sau au un mic chiosc,sau vand diferite produse fara acte in regula), sau sunt total dezinteresati de ceea ce se intampla in comunitate,situatia dificila in care se afla i-au impiedicat sa ma sustina in cadrul sedintei,unde doar 3 colegi consilieri au luat cuvantul si au cerut de asemenea explicatii.
Ca si consilieri locali, desi legea ne permite ,nu avem acces la informatii care ar fi trebuit sa fie publice, conducerea afirmand ca nu e de competenta noastra,astfel accesul consilierilor la informatii fiind complet restrictionat.
Va rog sa ne spuneti cum putem stopa aceste ilegalitati,care sunt pasii de urmat ,unde sau cui trebuie sa ne adresam,cu speranta de a nu fi totul poate prea tarziu.
Va multumim si asteptam un raspuns din partea dumneavoastra.