avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate lore2013

Activitate lore2013

Am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns. Provin dintr-o familie de 6 copii , eu fiind cea mai mare la parinti. Am 68 de ani si sunt pensionara. Fratele meu cel mai mic in momentul cand s-a casatorit in 1991 a decis sa ramana in curtea parintilor mei impreuna cu sotia lui. Langa casa parinteasca si-a ridicat o casuta si in momentul de fata locuieste acolo. Parintii nostrii in 1994 din cauza persecutiilor si relelor tratamente pe care le primeau din partea fratelui meu cel mic si a sotiei lui , mi-a facut mie si sotului meu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe 10 ani cu conditia ca eu si sotul meu sa avem grija de ei si sa le asiguram toate cele necesare. Binenteles ca eu mi-am indeplinit indatotiririle pe care mi le-am asumat in acel contract in toti anii pana cand parintii mei au decedat. Tatal meu a decedat in 1999 si mama in 2011. Dupa mai multe discutii mai dure si mai jignitoare pe care le-am avut cu fratele meu cel mic am decis ca sa deschid rol fiscal la primarie pe terenul , curtea si casa parinteasca care au fost trecute in acel contract de vanzare-cumparare . Am deschis rolul fiscal la primarie si astept sa mi se calculeze impozitele pe care le am de platit deoarece in ultimii 3 ani nu sa platit nici un fel de impozit. Am inteles de la o prietena buna de familie ca fratele meu impreuna cu avocatul lui vor sa faca uz de uzucapiune pentru a incerca sa puna el mana pe pamantul si casa parinteasca, bunuri care mi-au fost vandute mie de catre parintii mei in 1994. Intrebarea mea este: Poate sa faca asa ceva? Acel contract de vanzare -cumparare mai poate fi atacat in justitie daca ambii parinti au decedat? Astept cu mare interes niste sfaturi de la dumneavoastra.