Buna ziua,ma numesc Nicoleta si am si eu o nelamurire la care sper sa primesc raspuns.
Pana acum doi ani am avut o firma (andreea srl) cu un bun prieten si bineinteles cum se intampla in majoritatea situatiilor de acest gen am ajuns la neintelegeri.Ne-am divizat si eu si sotul meu ne-am deschis o alta societate el ramanand cu vechea firma.In urma cu patru ani noi ne-am achizitionat in leasing o masina pe firma detinuta de noi si celalat asociat.In momentul divizarii am incheiat cu el un contract de comodat in care el trebuia sa ne trimita factura(prin e-mail) in fiecare luna si noi sa viram banii in contul firmei andreea srl urmand ca el sa plateasca societatii de leasing si sa na trimita dovada platii (tot prin e-mail).Mai sunt doua rate de plata dar problema este ca el nu mai raspunde in nici un fel la mesaje.Mentionez ca am platit fiecare rata la timp ,pe ordinul de plata am mentionat ca sunt bani aferenti ratei respective el scazandu-si impozitul cu acesti bani in fiecare luna.In acel contract de comodat celalat se obliga ca la terminarea contractului de leasing sa cumpere masina de la rci(firma de leasing)si sa ne-o vanda noua fara nici o pretentie financiara,iar in caz de nerespectarea lui acesta sa ne dea 3000 de euro despagubire. .Mentionez ca acest contract este semnat si stampilat ,este adevarat ca nu este legalizat deoarece notarul a spus ca nu il poate legaliza dar in caz de nerespectarea lui a cuiva din cele doua parti el va fi recunoscut in instanta.Acum as dori sa va intreb care ar fi urmatorul pas ?El poate plati cele doua rate ramase si sa-si insuseasca masina fara nici o problema sau contractul ete viabil si il putem da in judecata?Si daca aceasta este singura posibilitate cand ar trebui sa o facem,acum sau dupa ce se va termina contractul?In speranta ca am fost cat de cat coerenta ,astept raspuns si va multumesc anticipat.O zi placuta!