Salutare .
La sfarsitul anului trecut primesc o solicitare de la un prieten (cel putin asa il consideram) prin care ma roaga sa ma trec eu sofer (nevinovat) la un presupus accident cu masina tatalui sau pe care l.ar fi avut cu o zi in urma (el motivad ca are permisul suspendat) si de idiot ce am fost am acceptat
Am fost in acea zi la un service unde se afla si masina tatlui sau (lovita) unde am completat o amiabila dar soferul vinovat nefiind prezent , urmand ca "prietenul " sa se intalneasca cu acesta si sa completeze si el amiabila
Toate bune si frumoase ... pana sunt sunat de un agent de la societatea de asigurari care ma cheama la sediul societatii ca sa dau o declaratie despre cum s.a produs accidentul , pentru ca intr.un final sa aflu ca dosarul de dauna a fost respins pe motiv de frauda.
Negru de suparare ca am fost tarat in asa mare rahat (cu acordul meu) il sun pe "prieten" si ii zic ce mi s.a comunicat ca pana la urma acesta sa imi recunoasca ca a fost accident pe naspa , regizat si ca se cunoaste cu celalalt sofer fiind chiar rude si ca s.a urmarit sa se ia bani de la firma de asigurari.
Nici pana astazi nu au vazut banii pe masini de la soc de asigurari (masina intre timp a fost vanduta asa avariata si cred ac si a celuilalt a fost vanduta) nici el nici cel care ar fi produs accidentul
Totodata cei doi proprietari ai masinilor au actionat in judecata firma de asigurari cel vinovat avand casco, in momentul actual fiind in proces cu aceasta
Eu le.am zis ca nu vreau sa am de.aface cu justitia , termene de judecata si instante si sunt hotarat ca in cazul in care voi fi chemat in instanta sa ii denunt . Indiferent in ce calitate voi fi citat.
Vreau sa va intreb la ce riscuri ma expun (din partea justitiei) daca ii voi demasca avand in vedere ca eu am sustinut si declarat ca eu am fost sofer si am luat parte la accident
Pot fi acuzat de marturie mincinoasa , fals in declaratii si/sau uz de fals complicitate la frauda ???
Asta este ...daca m.a mancat acum sa ma scarpin .....
Va multumesc mult si astept cu nerabdare cateva raspunsuri !