avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate AlexCerSenin

Activitate AlexCerSenin

Răspuns la discuția Parasire domiciliu conjugal
In regula o sa aplice mtoda asta , dar legal el poate face ceva pentru a mai locui aici ?
Buna ziua .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , un raspuns , orice .
Relatia dintre mama si sotul ei a devenit insuportabila din cauza violentei fizice si psihice . Din relatia lor a rezultat un inger de om , sora mea "vitrega" dar pe care o iubesc mai mult decat orice pe lume. In urma cu 6 luni am avut curajul sa intervin si sa incerc sa pun capat violentei asupra mamei mele . Am convins-o sa o ia pe sora mea si sa se mute in chirie lasandu-l pe dobitoc sa traiasca singur . Apartamentul este cumparat prin credit bancar pe numele amadurora , dar banii da-ti in avans au provenit dintr-o garsoniera vanduta de mama mea . Acum dobitocul s-a mutat din apartament motivand ca nu are cu ce sa plateasca ratele si lasand-o pe mama si sora mea de 10 ani sa se mute inapoi . Bineinteles ca o haituieste zi de zi cu mesaje si vizite , ameninatri ca vrea sa se mute inapoi sa locuiasca cu ele , el nepermitandu-si sa locuiasca singur si sa se intretina . A amenintat ca vine cu bagajul la usa pentru a se muta inapoi. Mama a facut cerere pentru pensia alimentara care deja i s-a solutionat in favoarea-i. Divortul este si el la randul lui intentat si se asteapta chemarea in judecata a partilor . Copilul , sora mea , nici macar nu doreste sa auda de "tatal" ei si refuza ca acesta sa vina inapoi.
Acum intrebarile mele sunt :
Ce poate face mama pentru a impiedica revenirea individului in apartament?
Poate acesta pe orice cale legala sa isi revendice dreptul de a locui in casa daca deja divortul este intentat?
Poate revendica la partaj apartamentul , daca contributia lui a fost plata in comun a ratelor in ultimi 5 ani ?
Exista vreo metoda legala de a interzice revenirea lui in casa ?
Va rog din suflet , un sfat . E dureros sa fii neputincios .
Multumesc din suflet . O seara minunata .