Buna seara si va multumesc ptr tot. In mesajul anterior am specificat ca noi nu facem partaj, acest imobil (garsoniera) il vindem de comun acord si fiecare isi va plati creditele lui in continuare (ca si pana acum) .Oare e posibil ca dupa vinderea acestui imobil sa se faca partaj doar la credite? MULTUMESC, MARIANA
BUNA SEARA ! Dupa ce am citit mesajul d-voastra am devenit putin confuza si am decis sa intreb un jurist in ce consta " venitul net si permanent " al unui salariat iar raspunsul a fost " tot ce este trecut pe stat de plata " . OARE CARE E ADEVARUL? MULTUMESC
Buna seara din nou! Inca o data va multumesc ptr sfaturile date, insa sunt putin derutata ptr ca am intrebat un jurist cum se interpreteaza " venit net si permanent", iar raspunsul d-lui a fost " tot ceea ce este pe statul de plata", asadar la noi pe stat sunt adaugate orele suplimentare, comisionul la vanzare. Tichetele de masa am inteles ca au un alt regim. Mai mult, ptr ca am primit doar o singura data pensia (iunie a fost prima luna) nu stiu care este adevarul.
Referitor la garsoniera pe care vreau sa o achizitionez, precizez ca eu si fostul sot vindem in momentul de fata un imobil (proprietate comuna) iar banii obtinuti se vor imparti asa cum ne-am inteles, iar fiecare ramane cu creditele lui( avem si din astea). Am stabilit de comun acord sa nu facem partajul la judecatorie. Va rog inca o data sa-mi spuneti cum este corect sa procedez pentru linistea mea si a fetitei.
Precizez ca actiunea de divort a avut loc pe 11.06.2012 si sentinta a fost data pe 23.01.2013. De la judecatorie am aflat ca dosarul s-a inchis pe 20.06.2013 insa dupa cum am precizat comunicarea nu a fost facuta.
Astept raspunsul d-voastra, cu mii de multumiri MARIANA .
Multumesc din suflet ptr aceste sfaturi ! Mai exista o problema cu care ma confrunt : nu mi-a fost comunicata hotararea de divort desi dosarul s-a inchis pe 20.06.2013. Doresc sa achizitionez in luna august un imobil (GARSONIERA) , cum procedez daca nu am aceasta hotarare ? Are si fostul sot o cota parte din acest imobil? Cu mii de multumiri, MARIANA A.
BUNA SEARA! V a multumesc pentru sfaturi, insa la proces ne-a fost solicitata , fiecarei parti in parte, adeverinta de venit pe ultimele 6 luni ale anului (2012), venit ce includea si aceste comisioane , ore suplimentare, tichete de masa. Mentionez ca lucram la aceeasi societate si stiu exact cum arata adeverinta de venit, fapt ptr. care d-na avocat a si mentionat in timpul procesului ca venitul este fluctuant , drept ptr care a cerut o cota parte si nu o suma fixa. Pot sa mai adaug ca venitul se vireaza direct pe cardul de salariu . Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare sfatul d-voastra. MARIANA A.
Buna dimineata ! Ma numesc Mariana , la inceputul lunii iulie am fost informata ca fostului sot i se va retine incepand cu luna iunie poprire de 16,5% din veniturile nete si permanente , pensie pentru fetita. Avand in vedere ca mai are in copil din prima casatorie si ca acestiua ii plateste o suma fixa( 215 lei) va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se calculeaza aceasta poprire pentru ca el beneficiaza de tichete de masa, ore suplimentare, comision la vanzare. Mentionez ca aceasta poprire trebuie aplicata cu luna iunie 2012, data introducerii actiunii de divort. Eu am primit 350 lei prin virament bancar fara nici o alta explcatie, avand in vedere ca salariul este confidential. As dori sa stiu cat este poprirea lunara si cum recuperez pensia din lunile trecute ! Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg aceste lucruri pentru ca la societatea unde lucreaza fostul sot exista o singura persoana care se ocupa de salariati si nu prea este accesibila. Cu mii demultumiri, MARIANA A.