Buna ziua.Am lucrat ca ingrijitoare batrini pina la 28.03.2013 la o familie privata in Italia.Am fost nevoita sa imi dau demisia pentru cauze juste,intrerupind astfel raportul de munca.In aceeasi zi de 28.03.2013,in baza argumentelor avute privind situatia precara a desfasurarii activitatii mele timp de 18 luni cu aceeasi familie,m-am adresat unui sindicat pentru a deschide actiune impotriva angajatorului meu,cerindu-mi drepturile reale care ar fi trebuit sa le iau si nu le-am luat,sigur cu punerea la dispozitia sindicatului a tuturor documentelor avute de mine.si a altor probe.Intrebarea mea este tinind cont de:
-eu am document de identitate italian cu rezidenta,dar rezidenta avuta ca urmare a acestui post descris mai sus de unde mi-am dat demisia si am plecat pe 28.03.2013
Mai are valabilitate aceasta rezidenta daca eu nu mai locuiesc acolo?presupunind ca familia a anuntat institutiile competente ca nu mai locuiesc acolo si probabil au cerut anularea acestei rezidente.
Ce imi sugerati ca si conditii ,reglementari legale ca as avea de facut,deoarece in prezent nu am o locuinta in chirie sau sub o alta forma in nume propriu,dar locuiesc cu o prietena,Ce puteti sa imi spuneti despre declaratia de oaspete si cite declaratii poate face un cetatean italian proprietar de apartament la care locuim,spun asta deoarece si prietena mea se afla in aceeasi situatie,avind in vedere ca doar daca ai contract de munca poti sa iti faci alta rezidenta.
Mii de multumiri! cu stima