Buna ziua,
M-am angajat recent la o firma care are ca principal obiect de activitate oferirea de servicii de paza si protectie.
In general ma ocup cu angajarea agentilor de securitate, iar pe langa aceasta printre atributiile mele intra si programare acestora in vederea efectuarii analizelor de medicina muncii.
Intrucat fluxul de personal este destul de mare ( in luna mai am angajat peste 300 de persoane), imi este foarte greu sa fac astfel incat sa se prezinte toti la medicina muncii, deoarece multi dintre acestia lucreaza singuri in obiectiv, nu pot fi schimbati si nu pot fi lasati sa plece nici in timpul programului.
Stiu ca potrivit legii ar trebui initial sa se faca medicina muncii, iar daca viitorul posibil angajat este apt de munca, sa incheiem un contract, dar aici nu se procedeaza asa.
In plus multi dintre acestia sunt trimisi la analize si apoi isi dau demisia fapt care genereaza un cost pentru firma. Ce am putea face in aceasta situatie?
Cum sa procedez astfel incat in eventualitatea unui control sa nu primim amenda pentru lipsa totala sau partiala a fiselor de aptitudine?
Astept un raspuns.