Buna seara,
Va rog sa ma indrumati cu pasii care trebuiesc urmati in vederea unei contestari al unui PV de la pompieri.
Concret, in urma interventiei la un incendiu la casa parintilor mei, seful de echipaj pompieri, a intocmit un PV. La acel moment am semnat acel PV (neavand cum sa il contest la acel moment date fiind conditiile - noapte si fum si nici vreo competenta in acest domeniu). Pe acea casa exista o polita de asigurare insa acel PV intocmit de pompieri prezinta lucruri care contravin acelei polite. Ulterior, am facut verificari si am constatat ca acea cauza care a stat la baza incendiului este o cu totul alta decat cea prezentata in PV. Am mers la pompieri si am solicitat o reverificare sau o completare la PV (in tot acest timp locul incendiului a fost sigilat pana la o rezolutie din partea asiguratorului), insa m-am lolvit de un refuz categoric din partea lor.
Cum spuneam, va rog sa ma indrumati cum as putea sau catre cine as putea sa ma adresez pentru remedierea confuziei create.
Va mutlumesc.
Da,aveti perfecta dreptate. Intrebarea mea era legata mai mult de posibilitatea contestarii acestei plati,sau macar a penalitatilor intrucat eu nu am fost informat despre aceasta datorie la momentul respectiv,adica la momentul constituirii datoriei si anume in 2008. Nu exista nici un act normativ sau vreo lege care sa prevada faptul ca institutiile statului sa fie obligate sa anunte debitorii la momentul constituirii datoriei ?
In aceeasi ordine de idei, scrie undeva ca debitorul trebuie anuntat in termen de 5 ani de la constituirea datoriei?
Buna ziua,
trimit in acest mesaj in speranta primirii unui raspuns la urmatoarea speta. In perioada 2006-2007 am oferit spre inchiriere apartamentul propietate personala,in baza unui contract de inchiriere. Am platit la momentul respectiv impozitul aferent acestei chirii. Mentionez faptul ca am vandut apartamentul respectiv in anul 2012. Din pacate insa, in Decembrie 2012 am fost informat de catre Casa de Sanatate de faptul ca datorez o suma (cca,700 Lei) aferenta aceste chirii din 2006. Ulterior, am primit de la ANAF si o somatie pentru acest lucru. In acest cuantum,cca 250 Lei reprezinta suma initiala de plata,iar diferenta o reprezinta penalizarile acumulate. In urma cercetarilor remarc faptul ca exista un suport legal pentru aceasta somatie,insa nu inteleg de ce nu am fost niciodata informat de aceasta datorie de nimeni.
Asadar, va adresez urmatorea intrebare: in ce masura pot contesta aceasta datorie in lipsa unei informari in prealabil? Cred ca pot demonstra foarte simplu faptul ca nu am fost niciodata informat.
Mai mult,mergand pe acelasi principiu al lor de functionare, de ce m-a informat acum si nu peste 10 ani? Suma de recuperat ar fi fost astfel, mult mai mare.
Consider de bun simt informarea in prealabil a contribuabilului, indiferent de institutia catre care s-a creeat datoria,mai ales ca nu este vorba de o suma mare.
Va multumesc mult pentru rabdare si pentru raspuns.