Multumesc pentru raspuns domnule Valeriu
Dar in cazul in care doamna doctor refuza sa acorde concediul de maternitate incepand cu luna a 6 a , ce putem face noi? Asistenta doamnei doctor ia spus sotiei ca dupa terminarea concediului de maternitate ( cele 84 de zile ) ramane descoperita cu 1 luna si jumatate pt care nu o sa ii plateasca nimeni, totodata mentionand ca pe dumneaei nu o intereseaza si ca doctorul ginecolog sa ii plateasca acele zile.
Cand am intrebat daca cunoaste legea 185/2005 art 24 lit. c ma intrebat : ce lege este aia ?????!!!!
din raspunsul dumneavoastra inteleg ca putem sta linistiti pana se naste bebe?
buna ziua
Avem o problema sotia este insarcinate in 6 luni si o saptamana avand o problema de handicap . conform art. 24 lit c legea 185/2005 care este in vigoare sotia beneficiaza de concediu de maternitate incepand cu luna a 6 a , la cerere. Doctora de familie sustine ca nu trebuie depasite ce 84 de zile de concediu de maternitate, din cate am citit, si vazut pe forumu-ri cele 84 de zile nu se mai iau in considerare in cazul ei. gradul de handicap este definitiv, codul bolii este G82 ( parapareza spastica).
va rog sa imi raspunteti pana pe data de 22.07.2013. dupa aceasta data i se termina concediul pe risc maternal, sarcina fiind una cu probleme ( din luna a 2 a avand diagnosticul : sarcina cu risc de avort, fiind obligata sa stea mai mult in pat.