Problema este ca nu stiu cum este mai bine: Sa il deschid eu (ca tata biologic) sau mama copilului. Si inca ceva: sotul ei din acte trebuie sa se prezinte la infatisari? Intreb deoarece eu (tatal biologic) si mama copilului stam in brasov iar sotul ei din acte sta in bistrita. iar in cazul ca el trebuie sa se prezinte la infatisari dar nu o face se poate rezolva si in lipsa lui?
Din cate m-am mai informat eu ca tata biologic sunt obligat sa fac testul ADN sau se poate aduce doar martori. Si inca ceva dosarul ei de divort a fost intentat de catre sot si este pe rol inca din 2011. Acest divort inca nu s-a terminat inca deoarece mai este si un copil la mijloc iar ea a plecat de la el din cauza abuzurilor fizice. Acest dosar de divort are vreo relevanta in deschiderea acestui proces de tagada?
Sper ca m-am exprimat pe intelesul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Prietena mea este inca in divort cu fostul ei sot, noi doi avem de 1 luna o fetita si pe certificatul de nastere al fetitei apare numele fostului sot. Intrebarea mea este: pana la finalizarea divortului eu pot face cumva ca fetita sa poarte numele meu sau trebuie sa astept pana se termina divortul.
Si o a 2-a intrebare: mama poate beneficia de toate drepturile care se acorda pentru cresterea copilului (prenatal si alocatie) deoarece la actele care trebuiesc depuse la dosar cere actele de identitate ale mamei si al tatalui.
Multumesc anticipat.