avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate meriadoc

Activitate meriadoc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gicu13 a scris:

schimbatul calculatorului nu are nimic de a face cu accesarea contului yahoo.

Gresesti, locatia+calculatorul+browserul de pe care te loghezi este inregistrat. Mesajul lor atunci cand introduc parola corecta este ca ma loghez folosind o locatie/ un calculator necunoscut ( datele despre calculator sunt obtinute foarte usor folosind javascript + flash).

sistemul de protecție se folosește de ani buni așa că mai degrabă contul a fost dezactivat din cauză de nefolosire.
în afară de asta, vă contraziceți singur. dacă mecanismul de siguranță nu era folosit atunci când v-ați făcut contul, cum ați dat răspunsurile la nimereală?

Nu prea ati avut timp sa cititi cum trebuie, ca sa ma exprim in termeni blanzi. Mecanismul de protectie despre care vorbeam era cel care cere suplimentar raspunsurile la intrebarile de siguranta. Inainte de asta ( pana de curand adica) se facea altfel, se cerea completarea unui captcha. Raspunsurile le-am dat la nimereala cand m-am inregistrat, iar pe atunci raspunsurile acestea se cereau doar cand iti uitai parola.

nu aveți cui să vă adresați, pentru că nici o instituție din România nu are jurisdicție asupra companiei.


Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi accesez contul fara sa specific raspunsurile lintrebarilor de siguranta fiindca yahoo detecteaza ca ma loghez dintr-o locatie necunoscuta.
Problema este ca in momentul in care mi -am facut contul acest mecanism de protectie ( care la cate false-positives da, doar mecanism de protectie nu e) nu era folosit, iar raspunsurile la intrebarile de siguranta le-am dat la nimereala tocmai in ideea ca aceste raspunsuri ar putea fi ghicite sau deduse chiar mai usor decat insasi parola si cineva ar putea dobandi acces neautorizat la contul meu.
Cum pot sa fac sa reobtin accesul la contul de mail. Pot face plangere la OPC avand in vedere ca ei ofera un serviciu de care eu depind? nu am o aternativa pentru a putea accessa acel cont si am nevoie de unele mail-uri de pe contul respectiv. In plus ar trebui sa am dreptul sa dezactivez aceste mecanisme de protectie care fac mai mult rau decat bine.(Acele intrebari de securitate sunt oricum un punct de atac fiindca au raspunsuri usor de obtinut)