avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate lasere99

Activitate lasere99

Va rog sa-mi raspundeti daca la o cerere de pensionare anticipata partiala cu urmatoarele date:
Data nastere: 12.06.1950; barbat; stagiu total de cotizare: 37 ani si 2 luni din care, 3 ani si 10 luni (in perioada 1995-1998) am fost incadrat ca ofiter in Ministerul de Interne si avand o adeverinta cu grupa I de munca, este corect sa se aplice o penalizare de 0,75% DOAR pentru lunile ramase de la data aprobarii cererii pana la indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta (decembrie 2013) beneficiind de reducerea de 1 an si 6 luni a varstei standard de pensionare ?
Am vazut ca in conformitate cu Legea nr. 263/2010, art. 55 (1),lit. b), Tabelul nr. 2, pentru 3 ani stagiu de cotizare realizati in grupa I de munca (conditii speciale) se acorda 1 an si 6 luni reducere a varstei standard de pensionare.
SAU, in nota functionarilor care “sunt prea putini si lucreaza cu multe greseli” ma pot astepta sa se aplice o penalizare pentru TOATE lunile care mai sunt pana la implinirea varstei de 65 de ani ?!