avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate andrei3ioanes

Activitate andrei3ioanes

Este vorba despre politia locala (politistii comunitari).
Masina a fost parcata de mine pe trotuar,langa bloc in data si la ora specificata in PV(nu exista semnalizare cu interzicerea opririi).
In PV scrie ca se ataseaza poza...dar nu au atasat-o.
Repet: nu este interzisa oprirea sau stationarea prin semne rutiere sau alte semnalizari.
Si se sanctioneaza in baza :
"Să nu oprească sau să staţioneze cu autovehiculele pe zone verzi, terenuri destinate spaţiului verde sau în alte locuri decât cele special amenajate sau în zone cu regim de rezervare pentru taximetre sau instituţii publice, semnalizate corespunzător;"

Ps:nu este o situatie atat de aberanta incat sa mi las masina in fata blocului si sa mi apara amenzi din diferite locatii.
Multumesc pentru raspuns!

26.07.2013
Ma intorc din concediu,unul destul de reusit:P, ca sa constat o scrisoare de la politia locala.
In ea...proces verbal de constatare a contraventiei:
"in ziua 17.07.2013 in orasul Cugir a savarsit urmatoarea contraventie:autovehicolul cu numerele...a fost surprins in timp ce stationa pe trotuarul din fata imobilului...de pe str....blocand circulatia pietonala"
Faptele comise sunt prevazute in art 10 din HCL 2011
Se anexeaza proba foto

Precizez ca PV nu este semnat de martori.
Nici de contravenient pe motiv ca nu era de fata.
Nu are foto inclus.
In plus,acolo nu este interzisa oprirea sau stationarea prin semne rutiere sau alte semnalizari.
art 10 pct 11 din HCL 2011 prevede:11. "Să nu oprească sau să staţioneze cu autovehiculele pe zone verzi, terenuri destinate spaţiului verde sau în alte locuri decât cele special amenajate sau în zone cu regim de rezervare pentru taximetre sau instituţii publice, semnalizate corespunzător;"
Va rog sa-mi dati un sfat cu ce ar trebui sa fac...Nu as vrea sa le fac placerea de a baga 200 lei in buzunar.
Va multumesc!