Se pare ca la momentul actual datoria insumeaza 14100 lei.. De vreme ce contractele constituie titluri executorii, sa inteleg ca imobilul poate fi executat fara hotarare judecatoreasca si implicit fara actionare in instanta??
V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: orice contract de credit incheiat cu un IFN constituie titlu executoriu, chiar si cele care nu au garantii imobiliare?
Problema este ca nu eu sunt titulara contractului, ci matusa, care se afla in strainatate. Nu cred ca imi vor da informatiile necesare, dar totusi voi incerca. In ultima vreme am tot auzit de situatii similare, unde tot mai multi debitori au probleme cu acest IFN, fiind amenintati cu executarea silita. De altfel, tot mai multi se plang de practicile nu tocmai legale ale acestuia.
Nu cunosc care sunt indatoririle unui executor judecatoresc, de aceea va intreb cum ar trebui sa procedez?
Din experienta Dvs, au fost cazuri in care s-a ajuns la executarea silita a unui imobil, desi acest lucru nu era prevazut in contract? Se poate face acest lucru fara hotarare judecatoreasca?
Ma confrunt cu o problema destul de delicata si va rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri. In anul 2007 matusa mea a contractat un credit de nevoi personale de la un IFN. Din cate stiu, a reusit sa achite ratele vreme de 2 ani, dupa care nu a mai putut face acest lucru.
Intre timp, i-a fost pusa poprire pe contul in care achitam ratele unui credit ipotecar.
Zilele trecute am primit la adresa de domiciliu a matusii (adresa la care eu locuiesc in prezent) o instiintare din partea unui birou executor judecatoresc prin care ma informau ca urmeaza ca un evaluator autorizat sa se prezinte si sa intocmeasca raportul de evaluare a apartamentului in vederea stabilirii valorii de piata a acestuia, apartament aflat in procedura de executare. Am citit contractul de nenumarate ori si reiese clar ca matusa nu a oferit apartamentul drept garantie. In cadrul rubricii "Garantii" se specifica faptul ca, in caz de neachitare, se pot solicita garantii MOBILE.. De altfel, asa -zisa instiintare nu are nici un fel de antet, sa nu mai zic de alte date de contact, continand doar stampila evaluatorului , un PFA, si o semnatura.
Desi nu am cunostinte juridice, ma gandesc ca ar fi trebuit mai intai sa fie actionata in instanta, ca aceasta sa emita hotararea de executare. Din cate am observat, respectivul contract nu are un titlu executoriu.
Este posibil sa fi fost "implicata" in proces fara sa fi fost informata in prealabil??
Este posibil ca acestea sa fie masuri de intimidare, menite sa duca la o recuperare mai rapida a datoriei??
Sunt constienta de faptul ca nu au fost repspectate obligatiile contractuale si ca datoria trebuie achitata, dar as vrea sa fiu mai bine informata cu privire la subiect.
Va multumesc anticipat!